Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Πτώση 1% για το αμερικανικό αργό στα 40,6 δολ. - Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα

Πετρέλαιο: Πτώση 1% για το αμερικανικό αργό στα 40,6 δολ. - Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα
Aνησυχία για τη ζήτηση λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με την ανησυχία για την οικονομική δραστηριότητα και τη ζήτηση να βρίσκεται στα ύψη, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού.
Η τιμή του αμερικανικού αργού WTI υποχωρεί 1% στα 40,6 δολ. το βαρέλι.
Το πετρέλαιο τύπου Brent σημειώνει πτώση 1% στα 43,7 δολ. το βαρέλι.
H πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα σε παγκόσμιο επίπεδο πλήττοντας ολοένα και περισσότερους πολίτες, την ώρα που συσσωρεύονται δυσοίωνα μηνύματα.
Ύστερα από την εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι είναι πιθανό να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για τον κορωνοϊό και ότι ο δρόμος προς την κανονικότητα θα είναι μακρύς, ο ΟΗΕ προειδοποιεί για τον κίνδυνο «καταστροφής μιας γενιάς» εξαιτίας των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην εκπαίδευση, αναφέροντας ότι τα σχολεία είναι κλειστά σε τουλάχιστον 160 χώρες, γεγονός που επηρεάζει 1 δισεκατομμύριο μαθητές.
Και ενώ οι επιπτώσεις στην κοινωνία και στην οικονομία εξακολουθούν να είναι τεράστιες, η επιδημία παραμένει σε έξαρση.
Στη Λατινική Αμερική, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια, στις ΗΠΑ γίνονται διαδηλώσεις κατά του ανοίγματος των σχολείων, με τον πρόεδρο Trump να ζητά άμεσα τη λειτουργία τους υποστηρίζοντας πως η πανδημία είναι σε ύφεση, στην Ινδία καταγράφονται σχεδόν καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων ενώ αναζωπύρωση της επιδημίας καταγράφεται τόσο στην Ευρώπη και στην Αυστραλία όσο και σε αρκετά κράτη στην Ασία.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 694.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 18,3 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει και έχουν θεραπευτεί, υπολογίζονται σε περίπου 10,94 εκατομμύρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης