Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) για αναδρομικά συνταξιούχων: Ένα μικρό μέρος δίνει ο Μητσοτάκης

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) για αναδρομικά συνταξιούχων: Ένα μικρό μέρος δίνει ο Μητσοτάκης
Τα οφειλόμενα στους συνταξιούχους είναι 3,9 δις ευρώ, η τροπολογία Βρούτση προβλέπει 900 εκατ. ευρώ είπε η κα.Αχτσιόγλου
Τη θέση ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει στους συνταξιούχους μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά που κρίθηκαν από το ΣτΕ διατύπωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
«Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι οι περικοπές του κ. Βρούτση το 2012, όλες οι περικοπές, τόσο σε κύριες όσο και σε επικουρικές και σε δώρα, ήταν αντισυνταγματικές.
Ο κ. Μητσοτάκης χθες ανακοίνωσε ότι θα δώσει μόνο ένα μικρό μέρος αυτών, αλλά οι συνταξιούχοι  θα πρέπει να θεωρήσουν ότι τους τα κατέβαλαν όλα και να μην έχουν άλλες αξιώσεις, καταργώντας ουσιαστικά δια νόμου τα όσα δικαιούνται.
Τα οφειλόμενα στους συνταξιούχους αναδρομικά είναι 3,9 δισ., ενώ η τροπολογία που έφερε χθες ο κ. Βρούτσης προβλέπει 900 εκατ.
Δηλαδή η κυβέρνηση «κούρεψε» κατά σχεδόν 70% τα αναδρομικά» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα. Αχτσιόγλου, η οποία έκανε λόγο για «συνταγματικό και νομικό πραξικόπημα».
Όπως είπε, δημοσιονομικός περιορισμός δεν υπάρχει καθώς «φέτος έχουμε αναστολή του συμφώνου σταθερότητας, μπορούμε δηλαδή να κάνουμε δαπάνες τέτοια τάξης» και πως «το ερώτημα είναι αν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε ένα μαξιλάρι 37 δισ., πρόσφατα ο κ. Σταϊκούρας είπε στη Βουλή ότι το μαξιλάρι υπάρχει σχεδόν ανέπαφο.
Τι έχει συμβεί τότε;
Γιατί δεν δίνονται τα χρήματα στους συνταξιούχους, εφόσον υπάρχουν;» διερωτήθηκε η κα.Αχτσιόγλου, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επέλεξε να μη στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ για τους εργαζόμενους επέλεξε να επιδοτήσει την ανεργία τους, χωρίς καμία δέσμευση για την επαναφορά τους στην εργασία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS