Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Παρίσι ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης – Συνάντηση με Macron, στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις

Στο Παρίσι ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης – Συνάντηση με Macron, στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις
Η συνάντηση των δύο προέδρων είναι προγραμματισμένη για τις 11:30 το πρωί
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron θα έχει σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.
Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 11:30 το πρωί.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο προέδρων αναμένεται να βρεθεί το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο κατόπιν της πρόσφατης NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για έρευνες σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και σε τεμάχια εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Αμέσως μετά την τελετή υποδοχής, οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.
Στις 12:00 το μεσημέρι (ώρα Κύπρου), θα ξεκινήσει η συνάντηση με τη συμμετοχή των μελών των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της συνεργασίας Κύπρου - Γαλλίας στους τομείς της Ενέργειας και της 'Άμυνας, οι διμερείς σχέσεις, οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν τις προτεραιότητες της ΕΕ.
Στη συνάντηση θα συμμετέχουν από κυπριακής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο πρέσβης της Δημοκρατίας στο Παρίσι Παντιάς Ηλιάδης, ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης