Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι υπουργοί Οικονομικών των G20 θα ζητήσουν «πάγωμα» των χρεών λόγω Covid -19

Reuters: Οι υπουργοί Οικονομικών των G20 θα ζητήσουν «πάγωμα» των χρεών λόγω Covid -19
Η πρωτοβουλία θα εξοικονομούσε 12 δισ. δολάρια από τις πληρωμές του επίσημου διμερούς χρέους μέχρι το τέλος του έτους
Οι υπουργοί Οικονομικών της G20 αναμένεται να προτείνουν την παράταση του «παγώματος» των πληρωμών των επίσημων διμερών χρεών των φτωχότερων χωρών του κόσμου, σύμφωνα με το Reuters.
Στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των G20 , που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπάρχει ισχυρή υποστήριξη για την πρόταση της παράτασης της Πρωτοβουλίας για την Αναστολή της Εξυπηρέτησης Χρέους που συμφωνήθηκε τον Απρίλιο, μέχρι το 2021, ωστόσο δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία οριστική απόφαση.
Χθες (17/7) η επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Carmen Reinhart, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως η κίνηση είναι «εξαιρετικά πιθανή» αφού η πανδημία του νέου κορωνοϊού είναι πολύ πιο σοβαρή και παίρνει περισσότερο χρόνο για να ξεπεραστεί απ’ όσο αναμένονταν αρχικά.
Το «πάγωμα» των χρεών, που αναμένεται να λήξει στο τέλος του 2020, έχει αποδειχθεί δύσκολο να εφαρμοστεί, αφού μόνο 41 από τις 73 επιλέξιμες χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, ενώ ορισμένοι επίσημοι διμερείς πιστωτές όπως η Κίνα δεν έχουν συμμετάσχει πλήρως. Πρόβλημα υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα.
Η πρωτοβουλία θα εξοικονομούσε 12 δισ. δολάρια από τις πληρωμές του επίσημου διμερούς χρέους μέχρι το τέλος του έτους, ωστόσο οικονομικά στελέχη των αναπτυσσόμενων χωρών λένε πως θα χρειαστούν πολύ μεγαλύτερη βοήθεια για να ξεπεράσουν την πανδημία και τις οικονομικές της επιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης