Η αμερικανική Zero Mass Water μετατρέπει τον αέρα της ερήμου σε εμφιαλωμένο νερό

Η αμερικανική Zero Mass Water μετατρέπει τον αέρα της ερήμου σε εμφιαλωμένο νερό
Αμερικανική εταιρεία μετατρέπει τον αέρα της αραβικής ερήμου σε εμφιαλωμένο νερό
Μία τεχνολογική εταιρεία με έδρα την Αριζόνα, η Zero Mass Water, θα απορροφήσει την υγρασία του αέρα για να δημιουργήσει εμφιαλωμένο νερό σε ένα εργοστάσιο 20 χιλιόμετρα από το Ντουμπάι.
Πρόκειται για την, η οποία θα χρησιμοποιήσει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντί για ορυκτά καύσιμα για την κάλυψη των αναγκών των εγκαταστάσεών της στο Ντουμπάι και σε άλλα μέρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Το project θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρότυπο και για άλλες χώρες ώστε να μπορούν να παράγουν πόσιμο νερό με πιο βιώσιμο τρόπο, αλλά και να βελτιώσουν τις αγροτικές καλλιέργειές τους διασφαλίζοντας έτσι την επισιτιστική επάρκεια.
Όπως εξηγεί ο γενικός διευθυντής της εταιρείας στο Bloomberg, το εργοστάσιο εμφιάλωσης λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, τα μπουκάλια είναι ανακυκλώσιμα και τα καπάκια τους από μπαμπού.
Σε αρχική φάση η Zero Mass Water θα παράγει 2,3 εκατομμύρια λίτρα νερού ετησίως, περίπου το μέγεθος μίας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί τους μεγάλους της αγοράς πόσιμου νερού.
Έχει όμως κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS