Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μικτά πρόσημα και ελάχιστες διακυμάνσεις στο πετρέλαιο

Μικτά πρόσημα και ελάχιστες διακυμάνσεις στο πετρέλαιο
Μετά από τρεις ημέρες σημαντικής πτώσης των τιμών
Με μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με το χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), ωστόσο, παράλληλα, η γεωπολιτική αβεβαιότητα δημιουργεί ανησυχίες για την παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα.
Έτσι, μπήκε τέλος σε ένα έντονο καθοδικό σερί τριών ημερών, που έφερε την τιμή του Brent κάτω από 90 δολ. και το αμερικανικό αργό κάτω από 80 δολάρια.
Τις προηγούμενες ημέρες, αρνητικά επέδρασαν τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα -κατά 4,906 εκατομμύρια βαρέλια. Επίσης, οι συνομιλίες για εκεχειρία στο ανοικτό μέτωπο της Γάζας μείωσαν προσωρινά την αβεβαιότητα για την παραγωγή «μαύρου χρυσού» και την εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ πλήγμα για τις τιμές αποτέλεσε και το ισχυρό δολάριο (πάνω από 106 μονάδες ο δείκτης ICE US Dollar Index).
Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα 2/5, το Brent παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε άνοδο 0,23% και έκλεισε στα 83,67 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαΐου έκλεισε με ελάχιστες απώλειες 0,06%, στα 78,95 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν άνοδο +2,5% και +0,85%, αντίστοιχα, υπενθυμίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης