Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στο 3,9% υποχώρησε η ανεργία το α΄ τρίμηνο του 2020 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Στο 3,9% υποχώρησε η ανεργία το α΄ τρίμηνο του 2020 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος της αναεργίας στο 4,3%
Οριακή πτώση κατέγραψε το ποσοστό ανεργία για το πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (19/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας για το τρίμηνο Ιανουάριου-Μαρτίου 2020 διαμορφώθηκε στος 3,9% έναντι 4% το τρίμηνο Δεκεμβρίου 2019-Φεβρουαρίου 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος στο 4,3%.
Ωστόσο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε οριακή άνοδο κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες.
Image
Παράλληλα, το ποσοστό απασχόλησης παρέμεινε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα για το πρώτο τρίμηνο του έτους, και συγκεκριμένα στο 76,6% καταγράφοντας άνοδο τόσο σε ετήσια όσο και σε τριμηνιαία βάση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, ο συνολικός αριθμός απασχολούμενων αυξήθηκε κατά 210 χιλ. άτομα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 30 χιλ. άτομα.
Image
Όσον αφορά την ετήσια αύξηση των μισθών στη χώρα, αυτή διαμορφώθηκε στο +2,4% για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2020, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με το +2,8% που είχε σημειωθεί το τρίμηνο Δεκεμβρίου 2019-Φεβρουαρίου 2020.
Εάν εξαιρεθούν τα επιδόματα, τότε η ετήσια αύξηση των μισθών διαμορφώνεται στο +2,7% τια το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι ανόδου +2,6% προηγουμέωνς και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +2,9%.
Στον αντίποδα, η ONS δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στη χώρα για τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων το 1971.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατα 856.500 σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, γεγονός που αποτελεί αύξηση της τάξεως του +70% σε μηνιαία βάση, ενώ ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ανέρχεται πλέον σε 2,1 εκατομμύρια.
Η Υπηρεσία διευκρίνισε ότι τα παραπάνω στοιχεία ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στην αγορά εργασίας, καθώς η κυβέρνηση άνοιξε το σύστημα παροχών σε ορισμένους εργαζόμενους των οποίων το εισόδημα είχε μειωθεί λόγω του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης