Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: Οι μετοχές αγνοούν λανθασμένα τα προβλήματα – Αδύνατη η ανάκαμψη τύπου V για οικονομία και αγορά εργασίας

Saxo Bank: Οι μετοχές αγνοούν λανθασμένα τα προβλήματα – Αδύνατη η ανάκαμψη τύπου V για οικονομία και αγορά εργασίας
Η ανάκαμψη της απασχόλησης δεν είχε ποτέ σχήμα V, αν και είναι αλήθεια ότι αυτή η ύφεση είναι πολύ ιδιαίτερη και ως εκ τούτου η αγορά εργασίας μπορεί να ανακάμψει πιο γρήγορα από ότι σε προηγούμενες υφέσεις.
Οι επενδυτές συνεχίζουν να αγοράζουν την επανέναρξη των οικονομιών, με τις αγορές να παραμένουν εντελώς αποσπασμένες από τα βασικά και την πραγματική οικονομία κατά παράδοξο τρόπο, αγνοώντας τα πολύπλευρα προβλήματα αναφέρει η Saxo bank.
Οι μετοχές ανακάμπτουν, τεχνικά υποστηρίζονται, ο δείκτης VIX έχει πέσει κάτω από τις 30 μονάδες, καθώς οι κεντρικές τράπεζες που αυξάνουν τους ισολογισμούς καταφέρνουν να ελέγξουν την αστάθεια και πιθανόν να οδηγήσουν όλα αυτά σε συστηματικές εισροές και η Κίνα να ενθαρρύνει τις προσδοκίες για ανάκαμψη.

Το άνοιγμα των οικονομιών θετικό αλλά και αβέβαιο

Σε αυτό το σημείο, παραμένουμε προσεκτικοί και βλέπουμε λίγους εναπομείναντες θετικούς καταλύτες που θα διατηρούσαν την ορμή των αγορών μετοχών, ανοδική. Ωστόσο, αυτή η άποψη πρέπει να εξισορροπηθεί από τους μικρούς επενδυτές που τοποθετούνται και κερδοσκοπικά funds που ποντάρουν στις κεντρικές τράπεζες.
Η αισιοδοξία σε σχέση με το άνοιγμα εκ νέου τιμολογείται και η ροή των ειδήσεων είναι σταδιακά αρνητική.

Αλυσιδωτή αντίδραση

Η αποτίμηση των μετοχών σε σχέση με την πραγματική οικονομία είναι ακόμη πιο περίεργη στο πλαίσιο των αβεβαιοτήτων που περιβάλλουν τη διαδικασία ανοίγματος των οικονομιών και τη συμπεριφορά των καταναλωτών.
Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα οικονομικών και καταναλωτικών αποτελεσμάτων που διαιωνίζουν μια ολοένα και πιο σκοτεινή προοπτική.
Στην Κίνα, πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι οι καταναλωτές παραμένουν φοβισμένοι και ότι η καταναλωτική δραστηριότητα δεν ανέκαμψε στα «κανονικά» επίπεδα, οι τοπικές κυβερνήσεις κατέφυγαν στη διανομή κουπονιών για να αυξήσουν τις καταναλωτικές δαπάνες.
Δεδομένης της απόλυτης πτώσης στην κατανάλωση λόγω των επιθετικών μέτρων, η ανάκαμψη στην κατανάλωση δεν θα είναι δύσκολο να επανέλθει,  αλλά το πιο βασικό ερώτημα είναι πόσο γρήγορα μπορεί να επανακάμψει η ζήτηση.
Ένας προσεκτικός καταναλωτής δεν θα βιαστεί γιατί φοβάται νέο κύμα κορωνοιού.
Η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας θα είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη συγκέντρωση της δυναμικής ανάκαμψης της ζήτησης και της οικονομίας.
Οι θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο έχουν χαθεί με τρομακτική ταχύτητα.
 Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, 2,7 δισ. εργαζόμενοι παγκοσμίως επηρεάζονται πλέον από μέτρα κλειδώματος, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 81% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού.
Η ανάκαμψη της απασχόλησης δεν είχε ποτέ σχήμα V, αν και είναι αλήθεια ότι αυτή η ύφεση είναι πολύ ιδιαίτερη και ως εκ τούτου η αγορά εργασίας μπορεί να ανακάμψει πιο γρήγορα από ότι σε προηγούμενες υφέσεις.
Η ύφεση από μόνη της δημιουργεί αρνητικές συνέπειες και συνέπειες δεύτερης φάσης, που δεν επιτρέπουν στην αγορά εργασίας να επανέλθει γρήγορα σε επίπεδα προ κρίσης.  
Η ανάκαμψη τύπου V θα αποτελέσει έκπληξη στην οικονομία, πολύ περισσότερο στην αγορά εργασίας.
Στην πραγματικότητα, θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επιστρέψει στα κανονικά ή πριν από την κρίση επίπεδα παραγωγής, η διεθνής οικονομία, η ανάκαμψη τύπου V που τιμολογούν οι επενδυτές θα διαψευστεί.
Η επανέναρξη δεν θα είναι μονοδιάστατη, τα δευτερεύοντα αποτελέσματα ενός προσεκτικού καταναλωτή και η καθυστερημένη ανάκαμψη της κατανάλωσης μαζί με την αργή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας καθιστούν το άνοιγμα εκ νέου πολύ πιο περίπλοκο σε σχέση με την απλοϊκή ιστορία που αγοράζουν οι επενδυτές.
Ωστόσο, έχοντας κατά νου όλα αυτά και εξετάζοντας την κίνηση των τιμών στους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες, είναι σαφές ότι οι δυνάμεις της αγοράς και η κατεύθυνση της πραγματικής οικονομίας είναι πολύ διαφορετικές προς το παρόν.
Οι αποτιμήσεις ανέκαμψαν δυνατά και γρήγορα, αφήνοντας τις μετοχές ευάλωτες σε διόρθωση εάν οι προοπτικές της πραγματικής οικονομίας βρεθούν ξανά στο επίκεντρο.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/robin%20hood%20buying_1.png?itok=reSiP-hz
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/covid%20cases%20GS%20vs%20%20US%20May%202020_0.jpg?itok=RTuwj9c7
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης