Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε ιστορικά χαμηλά υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Απρίλιο 2020 - Στις 21,5 μονάδες ο PMI

Ιαπωνία: Σε ιστορικά χαμηλά υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Απρίλιο 2020 - Στις 21,5 μονάδες ο PMI
Τα τελικά στοιχεία της Jibun Bank Japan αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Περαιτέρω συρρίκνωση κατέγραψε η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών της Ιαπωνίας τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (8/5) στοιχεία της Jibun Bank Japan, υποχωρώντας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 21,5 μονάδες, έναντι 33,8 μονάδων τον Μάρτιο του 2020, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων τον Σεπτέμβριο του 2007.
Παράλληλα, τα τελικά στοιχεία της Jibun Bank Japan αποδέιχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα, στις 22,8 μονάδες.
Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν σημαντική πτώση στις πωλήσεις λόγω ακυρώσεων των παραγγελιών και χαμηλότερης τουριστικής δραστηριότητας, εκφράζοντας την ανησυχία τους ότι ο αντίκτυπος στην οικονομία της χώρας θα είναι μακροπρόθεσμος.
Τόσο οι νέες παραγγελίες όσο και η παραγωγή του κλάδου υποχώρησαν με σημαντικούς ρυθμούς, με τον υποδείκτη παραγωγής να διαμορφώνεται επίσης σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Όσον αφορά τον υποδείκτη αισιοδοξίας των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες, αυτός υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από την οικονομική κρίση, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από τη χρονική διάρκεια της οικονομικής ανάκαμψης επηρέασε περαιτέρω το κλίμα.
Η συρρίκνωση του κλάδου υπηρεσιών οδήγησε και στην πτώση του ευρύτερου δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας, και συγκεκριμένα στις 25,8 μονάδες, έναντι 36,2 μονάδων τον Μάρτιο, γεγονός που αποτελεί επίσης ιστορικό χαμηλό.
«Η ύφεση της ιαπωνικής οικονομίας αυξήθηκε τον Απρίλιο», σχολιάσει ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, διευκρινίζοντας ότι «οι νέες παραγγελίες και η παραγωγή υποχώρησαν σε πρωτοφανή ποσοστά, τα οποία ξεπέρασαν τις προηγούμενες μειώσεις που σημειώθηκαν σε περιόδους όπως η παγκόσμια οικονομική κρίση και το τσουνάμι του 2011».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης