Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην επανεκκίνηση του τουρισμού επενδύει η κυβέρνηση για να περιορίσει την ύφεση

Στην επανεκκίνηση του τουρισμού επενδύει η κυβέρνηση για να περιορίσει την ύφεση
Η διάσωση του τουρισμού είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης καθώς αναδεικνύεται σε κεντρικό ζήτημα για να περιοριστεί η ύφεση
Το μεγάλο στοίχημα μετά την επιστροφή στη νέα κανονικότητα με την σταδιακή άρση των περιορισμών είναι η επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας. 
Η διάσωση του τουρισμού είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης καθώς αναδεικνύεται σε κεντρικό ζήτημα για να περιοριστεί η ύφεση.
Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο CNN το οποίο ετοιμάζει ρεπορτάζ για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού από την Ελλάδα και τους Έλληνες, δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις αλλά τονίζει ότι οι καλοκαιρινοί μήνες του 2020 δεν θα θυμίζουν την περσινή χρονιά.
«Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό καλοκαίρι.
Αλλά ελπίζουμε ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας.
Και πάλι, αυτό που κρατάω ως κληρονομιά αυτής της κρίσης είναι το αίσθημα συλλογικής επιτυχίας. Και τολμώ να χρησιμοποιήσω τη λέξη υπερηφάνεια.
Οι Έλληνες δεν έχουν νιώσει υπερήφανοι εδώ και πολύ καιρό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο μεταξύ, επισήμανε ότι η χώρα μας δεν εξαρτάται περισσότερο από τον τουρισμό σε σχέση με χώρες όπως, για παράδειγμα, η Πορτογαλία ή ακόμη σε κάποιο βαθμό η Ισπανία.
«Όλες οι νότιες χώρες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό.
Τώρα το πραγματικό ερώτημα είναι αν θα μπορέσουμε να έχουμε τουρίστες, αργότερα, στη διάρκεια του καλοκαιριού», πρόσθεσε.
Και αυτό θα καταστεί εφικτό μόνο αν υπάρξει συμφωνία σε πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα, «ας ελπίσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημείωσε με έμφαση.
Ο πρωθυπουργός πάντως αποκάλυψε πως ευελπιστεί η χώρα μας να είναι έτοιμη να δεχτεί τουρίστες από την 1η Ιουλίου.
«Στο καλύτερο σενάριο η Ελλάδα θα ανοίξει για την τουριστική δραστηριότητα από την 1η Ιουλίου και εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση.
Επομένως, προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό.
Αλλά σχετίζεται ασφαλώς και με τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αεροπορικώς στην Ελλάδα.
Και σχετίζεται επίσης με πολύ αυστηρά και εφαρμόσιμα πρωτόκολλα».
Υπό το πρίσμα αυτό, εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι καθοριστικής σημασίας να υπάρχουν κοινοί κανόνες και μέτρα προστασίας στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών όπως λόγου χάριν, τεστ πριν την  πτήση, είτε τεστ αντισωμάτων είτε μοριακό τεστ με τη μέθοδο PCR.
Σε κάθε περίπτωση, το Μέγαρο Μαξίμου προσβλέπει σε ένα μομέντουμ για συνολική φόρμουλα σε ότι αφορά τον τουρισμό.
Επιπροσθέτως, το γεγονός ότι τα διεθνή μέσα εξακολουθούν να ρίχνουν τα φώτα τους στην Ελλάδα εξαιτίας της επιτυχημένης διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, δημιουργεί προσδοκίες ότι η χώρα μας θα αποτελεί τουριστικό προορισμό για τους επόμενους μήνες. Μένει να δούμε αν θα υπάρχει αντίκρισμα και από τους επίδοξους επισκέπτες.

Χρύσα Κλειτισιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης