Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσιόδρας: Στους 99 οι νεκροί από κορωνοϊό - 31 νέα κρούσματα - Στους 2.145 οι νοσούντες

Τσιόδρας: Στους 99 οι νεκροί από κορωνοϊό - 31 νέα κρούσματα - Στους 2.145 οι νοσούντες
Κορωνοϊός- Τσιόδρας: 31 νέα κρούσματα - 99 νεκροί - 2145 ασθενείς - 73 διασωληνωμένοι
Στα 31 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας, σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.
Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι 2.145.
Ένας ασθενής έχασε τη ζωή του, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 99.
Παράλληλα, 73 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, το 71% έχει υποκείμενο νόσημα, ενώ 16  ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ εκ των οποίων οι 17 γυναίκες.
Συνολικά έχουν ληφθεί 43.417 κλινικά δείγματα.
Ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά στις ΗΠΑ, λέγοντας πως για πρώτη φορά στην ιστορία και οι 50 πολιτείες έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Παράλληλα, ανέφερε πως μετά από λοίμωξη οι περισσότεροι θα έχουν κάποιο βαθμό ανοσίας που θα κρατήσει ένα έτος με πιθανή μείωση μετά. Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα επαναλοίμωξης.
Ασθενείς που βρέθηκαν ξανά θετικοί, θα διερευνηθούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
«Η μάχη με τον ιό κρίνεται στις λεπτομέρειες» και «Μια φωτιά που πάει να σβήσει δεν πρέπει να αναζωπυρωθεί απο παρόμοια περιστατικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης αναφέρθηκε στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που τις τελευταίες 24 ώρες μετέβησαν σε οίκους ευγηρίας, με τον κύριο Τσιόδρα να στέλνει το μήνυμα πως: «Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προστατευθούν, να μην εκτεθούν καθόλου στον ιό».
Όλοι οι θετικοί ασθενείς απομακρύνθηκαν από τη δομή. Τα μόνα άτομα που θα μπορουν να επισκέπτονται είναι το προσωπικό. 
Πρέπει να υπάρχει συνεχής χρήση χειρουργικής μάσκας, πλύσιμο χεριών πριν και μετά την επαφή με τα άτομα, ενώ οι εργαζόμενοι που έχουν συμπτώματα δεν πρεπει να προσέρχονται στον χώρο εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης