Γερμανία: Ενισχύθηκε κατά +0,3% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020

Γερμανία: Ενισχύθηκε κατά +0,3% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας υποχώρησε κατά -1,2%
Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (7/4) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη ενισχύθηκε κατά +0,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί επίσης αύξηση +3%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά -0,8%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -1,2%, έναντι ετήσιας πτώσης -1,3% τον Ιανουάριο του 2020, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3%.
Ο τομέας παραγωγής ενέργειας κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +2,7% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020, ενώ ο τομέας κατασκευαστικής παραγωγής υποχώρησε κατά -1%.
Εάν εξαιρεθούν οι τομείς ενέργειας και κατασκευών, η άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής διαμορφώνεται στο +0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών και ενδιάμεσων αγαθών ενισχύθηκε κατά +0,3% και +0,8% αντίστοιχα, σε μηνιαία βάση, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος στην παραγωγή καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο +1,8%.
«Η πανδημία του κορωνοϊού δεν είχε ακόμα αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην παραγωγής της βιομηχανίας στη Γερμανία», δήλωσε η Destatis, αναφερόμενη στα στοιχεία του Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS