Κορωνοϊός: Συστήνεται τριμελής Επιτροπή Ελέγχου για τις χρηματικές δωρεές

Κορωνοϊός: Συστήνεται τριμελής Επιτροπή Ελέγχου για τις χρηματικές δωρεές
Επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου αναλαμβάνει ο τέως πρόεδρος του ΣτΕ Σωτήρης Ρίζος
Επιτροπή ελέγχου και λογοδοσίας αξιοποίησης χρηματικών δωρεών, συστήνεται με απόφαση της κυβέρνησης.
Επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου αναλαμβάνει ο τέως πρόεδρος του ΣτΕ Σωτήρης Ρίζος ενώ μέλη ορίζονται ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Ιατρικής Χρήστος Κίττας και ο καθηγητής Management & Human Resources του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Μπουραντάς.

Για την άμεση αξιοποίηση των χρηματικών δωρεών η διαδικασία είναι η εξής:

α) φυσικά ή νομικά πρόσωπα μπορούν να απευθύνουν δήλωση χρηματικής δωρεάς στο Υπουργείο Υγείας και στο email yygeias@gmail.com, με σκοπό την αγορά νοσοκομειακού εξοπλισμού, μέσων ατομικής προστασίας και φαρμάκων, για χρήση, από όλες οι δομές Δημόσιας Υγείας.

β) η δήλωση δωρεάς εγκρίνεται από τον Υπουργό Υγείας και ορίζεται η ΙΦΕΤ ΑΕ ως αποδέκτης της χρηματικής δωρεάς, που υλοποιεί την προμήθεια σε αναγκαία υλικά.

γ) τα είδη εξοπλισμού αποδίδονται προς τις ΥΠΕ και τα Νοσοκομεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ολοένα και περισσότεροι δωρητές έχουν ανταποκριθεί και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται, στις έκτακτες ανάγκες για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού. 
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαριστεί όλους τους δωρητές που καθημερινά και γενναιόδωρα προσφέρουν για την αγορά εξοπλισμού, την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας, αλλά και μέσω χρηματικών δωρεών για την αγορά των αναγκαίων ειδών.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS