Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Συρρίκνωση -5,5% στις ΗΠΑ το 2020 - Στο 15,7% η ανεργία

tags :
Morgan Stanley: Συρρίκνωση -5,5% στις ΗΠΑ το 2020 - Στο 15,7% η ανεργία
Η συρρίκνωση στο β΄τρίμηνο θα εκτοξευθεί στο 38% σε τριμηνιαία βάση
Τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από τον Β΄Παγκόμιο Πόλεμο θα καταγράψει η αμερικανική οικονομία το 2020, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις που δηοσίευσε σήμερα 3 Απριλίου η Morgan Stanley.
H αμερικανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί 5,5% το 2020, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 1946, με τη συρρίκνωση στο β΄τρίμηνο να εκτοξεύεται στο 38% σε τριμηνιαία βάση, λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ α΄τριμήνου στο -3,4% από +2,4%, ενώ για το β΄τρίμηνο στο -38% από -30% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.
Η ανεργία αναμένεται να εκτοξευθεί στο 15,7% στο β΄τρίμηνο, έναντι εκτίμησης για 12,8%, με τους οικονομολόγους να κάνουν λόγο για 21 εκατ. ανέργους.
Σημειώνεται ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προϋπολογισμού των ΗΠΑ κάνει λόγο για συρρίκνωση του ΑΕΠ άνω του 7% στο β΄τρίμηνο.
Στις ΗΠΑ, η ταχύτητα και το μέγεθος της πολιτικής απόκρισης στην κρίση ήταν πραγματικά αξιοσημείωτες.
Η Fed έχει μειώσει τα επιτόκια στο μηδέν και έχει ξεκινήσει ένα απεριόριστο QE και άλλες διευκολύνσεις δανεισμού πολύ πιο γρήγορα από ό, τι κατά τη διάρκεια της τελευταίας κρίσης.
H κατάσταση στις ΗΠΑ ωστόσο όσον αφορά την επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού, φαίνεται πως είναι εκτός ελέγχου.
Το τελευταίο 24ωρο οι ΗΠΑ κατέγραψαν παγκόσμιο ρεκόρ όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων σε μια ημέρα, καθώς 1.169 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή.
Συνολικά οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 6.057, με την Πολιτεία της Νέας Υόρκης να είναι η πλέον πληττόμενη περιοχή καθώς μετρά περισσότερους από 2.000 θανάτους.
Όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αυτά ανέρχονται σε 245.540.
Οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα του κόσμου με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο.
Επίκεντρο της κρίσης παραμένει η Νέα Υόρκη.
Η μεγαλούπολη θρηνεί περισσότερους από 2.000 νεκρούς και πλησιάζει τα 50.000 κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν χθες Πέμπτη οι υγειονομικές αρχές της.
Σημειώνεται πως στις ΗΠΑ έχουν διεξαχθεί περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια τεστ, καθώς εκτιμάται ότι καθημερινά γίνονται 100.000.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης