Θεοδωρικάκος: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας – Ο Μητσοτάκης μετέτρεψε την Ελλάδα σε θετικό παράδειγμα

Θεοδωρικάκος: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας – Ο Μητσοτάκης μετέτρεψε την Ελλάδα  σε θετικό παράδειγμα
"Eίναι σίγουρο ότι η οικονομία θα έχει υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα και θα έχει βρεθεί σε σκληρή ύφεση", τονίζει ο Τ. Θεοδωρικάκος
«Η αποφασιστικότητα που επέδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Έβρο και στη μάχη κατά του κορωνοϊού, όπου πρώτος, στην Ευρώπη χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου και έλαβε μέτρα, εκφράζει όλους τους Έλληνες και μετέτρεψε διεθνώς την Ελλάδα από μαύρο πρόβατο σε θετικό παράδειγμα», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος.
Ο ίδιος εκτιμά ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας» και καλεί όλους τους Έλληνες σε εγρήγορση και πιστή εφαρμογή των μέτρων, σημειώνοντας πως «είναι μια πρόκληση για όλους: «στα δύσκολα να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας.
Ο εφησυχασμός θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικός».
Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογραμμίζει ότι είναι απαραίτητη η έκδοση του ευρωομόλογου και σημειώνει πως «η στήριξη των οικονομιών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας δεν μπορεί να γίνει με όρους που γνωρίσαμε τη δεκαετία που πέρασε».
Ακόμη, ο υπουργός, για την επόμενη μέρα της πανδημίας, εκτιμά ότι θα φέρει αναθεώρηση πολλών δεδομένων και για το λόγο αυτό απαιτείται ένα ρεαλιστικό σχέδιο αναγέννησης μέσα από μια δίκαιη συμφωνία.
Όπως αναφέρει «ζούμε έναν μήνα που μοιάζει σαν να μπήκαμε σε έναν άλλον αιώνα, που ανατρέπει τα πάντα. Στην οικονομία, στην πολιτική, στις ιδέες, τις ηθικές αξίες, τον τρόπο ζωής» και  «είναι σίγουρο ότι η οικονομία θα έχει υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα και θα έχει βρεθεί σε σκληρή ύφεση.
Το βάρος θα πρέπει να το σηκώσουν όλοι και η κοινωνία θα έχει ανάγκη από ένα ρεαλιστικό σχέδιο αναγέννησης μέσα από μια νέα δίκαιη συμφωνία».
«Πρέπει να αφήσουμε στο χθες το είδος των πολιτικών αντιπαραθέσεων που βιώσαμε την προηγούμενη δεκαετία», τονίζει χαρακτηριστικά.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS