Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα αισιοδοξίας για την αναχαίτιση του κορωνοϊού στέλνει ο Μητσοτάκης προειδοποιώντας όμως και για τους κινδύνους

tags :
Μήνυμα αισιοδοξίας για την αναχαίτιση του κορωνοϊού στέλνει ο  Μητσοτάκης προειδοποιώντας όμως και για τους κινδύνους
Στις 6 το απόγευμα τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Τσίπρα
Αισιόδοξος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός ότι θα τα καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε τον κορωνοϊό αλλά δεν κρύβει την αγωνία του κι επισημαίνει ότι τα δύσκολα  είναι μπροστά μας.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι «έχουμε υποχρέωση να προειδοποιήσουμε την κοινή γνώμη ότι ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος και τα κρούσματα θα αυξηθούν. Έτσι θα πρέπει να τα περιορίσουμε στο ελάχιστο».
Στην κυβέρνηση παρακολουθούν την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού λεπτό προς λεπτό καθώς και την υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισής του, ενώ ανάλογα με την πορεία του ιού, ανακοινώνονται νέα μέτρα.
Προς αυτή την κατεύθυνση, αποφασίστηκε, η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.
Όπως, και η διακοπή της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες ενώ συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.
Παράλληλα, απαγορεύεται η πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια ενώ διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.
Επίσης, έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες με ξένες πρεσβείες ώστε η Ελλάδα να προμηθευτεί μάσκες τις επόμενες μέρες από χώρες που έχουν απόθεμα.
Επιπροσθέτως, πέρα από τις υπόλοιπες νομικές συνέπειες, θα επιβάλλονται πρόστιμα 5000 σε όσους δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά και παραβιάζουν τα μέτρα που ανακοινώνονται.
Ακόμη, διακόπτεται η λειτουργία των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων των βουλευτών της ΝΔ.
Την ίδια ώρα, οι προβολείς της επικαιρότητας στρέφονται σήμερα και στην συνεδρίαση, μέσω βιντεοκλήσης, του Eurogroup, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και μέτρα για τη στήριξη των οικονομιών τους.
Το ζήτημα απασχόλησε και την σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που πραγματοποίησε την Κυριακή, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η επικαιροποίηση των μέτρων και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στους τομείς της Υγείας, της απασχόλησης και της στήριξης των επιχειρήσεων λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού, ενόψει και της συνεδρίασης του Eurogroup στη διάρκεια της οποίας η κυβέρνηση θα διεκδικήσει χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και εξαίρεση των δαπανών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από αυτά. 
Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά από σήμερα κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, αρχής γενομένης με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η συζήτηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, θα πραγματοποιηθεί στις έξι το απόγευμα με βιντεοκλήση, προκειμένου να ενισχυθεί το μήνυμα προς τους πολίτες "Μένουμε σπίτι".
Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του κόμματος, Μιχάλης Καλογήρου είχε την Κυριακή το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, προκειμένου να οριστεί συνάντηση.
Ο κ. Τσίπρας θέλει ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ θα καταθέσει προτάσεις για να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Μένει να οριστούν, τις επόμενες μέρες, από την Τρίτη και μετά, τα ραντεβού του πρωθυπουργού, με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης