Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνθηκε από τα υψηλά επτά ετών ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,9% και τα 1.660,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνθηκε από τα υψηλά επτά ετών ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,9% και τα 1.660,30 δολ. ανά ουγγιά
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης η τιμή του χρυσού σκαρφάλωσε στη ζώνη των 1.700 δολ. ανά ουγγιά για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια
Πτώση κατέγραψε σήμερα Τρίτη (10/3) ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνθηκε  από τα υψηλά επτά ετών στα οποία είχε σκαρφαλώσει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς τα μέτρα στήριξης που αφορούν τις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως μετριάζουν τις ανησυχίες των επενδυτών.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Απριλίου 2020 σημείωσε απώλειες -0,9% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 1.660,30 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας σκαρφαλώσει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης στη ζώνη των 1.700 δολ. ανά ουγγιά για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,94% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 104,32 γεν, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ ενισχύεται κατά +0,85% στις 95,67 μονάδες.
Το πολύτιμο μέταλλο απομακρύνθηκε από τα υψηλά επτά ετών μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει «ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης» προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τον κορωνοϊό, ενώ από την πλευρά του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzo Abe, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί στενά με την Τράπεζα της Ιαπωνίας προκειμένου να στηρίξει τις «ιδιαίτερα ασταθείς» αγορές.
«Οι αγορές πραγματοποιούν νευρικές κινήσεις εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, διευκρινίζοντας ότι «με βάση τις συμφωνίας που έγιναν μεταξύ των μελών των G7 και G20, η κυβέρνηση θα εργαστεί στενά με την Bank of Japan και τις αρχές άλλων χωρών προκειμένου να ανταποκριθεί κατάλληλα».
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Απριλίου 2020 καταγράφει «άλμα» της τάξεως του +2,71% στα 886,20 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το ασήμι ενισχύεται κατά +0,33% στα 17,11 δολ. ανά ουγγιά.
Αντίθετα, η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου 2020 καταγράφει σημαντική πτώση της τάξεως του -3,14% στα 2.330,20 δολ. ανά ουγγιά, εν μέσω αποστροφής ρίσκου από τους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης