Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Θα προχωρήσουμε στο σχεδιασμό μας για το μεταναστευτικό – Θα γίνουν τα κλειστά κέντρα

Κουμουτσάκος: Θα προχωρήσουμε στο σχεδιασμό μας για το μεταναστευτικό – Θα γίνουν τα κλειστά κέντρα
Έχουμε την καλή διάθεση να ακουστούν μέχρι τέλους οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών και Αρχών είπε ο κ.Κουμουτσάκος
Τη θέση ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο σχεδιασμό της όσον αφορά το μεταναστευτικό/προσφυγικό, ο οποίος προβλέπει την επίταξη ακινήτων για την κατασκευή κλειστών κέντρων διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, Γ. Κουμουτσάκος.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» και αναφερόμενος στο «πάγωμα» της απόφασης για επίταξη ακινήτων για μια εβδομάδα ο κ.Κουμουτσάκος είπε ότι «ενώ έχει προχωρήσει η απόφαση της κυβέρνησης, μετά από εξαντλητικό διάλογο, για να "τρέξουμε" γρήγορα μέσω της επίταξης, υπάρχει ταυτόχρονα η καλή διάθεση να ακουστούν μέχρι τέλους οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών και τοπικών Αρχών».
«Όμως αυτό δεν οδηγεί σε αναστολή της ανακοινωθείσας πολιτικής από την κυβέρνηση» υποστήριξε ο κ.Κουμουτσάκος.
Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει με τους πρεσβευτές της Κύπρου, της Ιταλίας και της Ισπανίας, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε πως «τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής, δηλαδή τα κράτη εισόδου αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη πίεση από τα μεταναστευτικά ρεύματα, δέχονται το μεταναστευτικό κύμα, έτσι Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα, Κύπρος έχουν κάθε λόγο - θα έλεγα ότι επιβάλλεται - να συνομιλούν και να συντονίζονται, καθώς αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, έχουν κοινές ανησυχίες και τελικά κοινούς προβληματισμούς».
«Ενόψει της μεγάλης διαπραγμάτευσης για την αντικατάσταση του Δουβλίνου ΙΙΙ πρέπει να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία» τόνισε ο κ.Κουμουτσάκος, υποστηρίζοντας ενόψει της συνάντησης του στο Βερολίνο με τον υπ. Εσωτερικών, ότι «θέλουμε να ακούσουμε λεπτομερώς την παρουσίαση των σκέψεων και της δικής τους πρότασης, σχετικά με το νέο σύμφωνο ευρωπαϊκής μετανάστευσης και ασύλου […] να πάμε στην ουσία της γερμανικής πρότασης, ώστε να μπορούμε να την αξιολογήσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης