Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Συστήνει αγορά ευρωπαϊκών τραπεζών - Διαχειρίσιμη απειλή ο κορωνοϊός

Morgan Stanley: Συστήνει αγορά ευρωπαϊκών τραπεζών - Διαχειρίσιμη απειλή ο κορωνοϊός
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν χαμηλές αποτιμήσεις και αποτελούν αγοραστική ευκαιρία
Ως έναν παράγοντα που θα δυσκολέψει αλλά δεν θα κατορθώσει να εκτροχιάσει πλήρως την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας χαρακτηρίζει η Morgan Stanley τον κορωνοϊό σε σημερινή (10/2) έκθεσή της.
Image

Όπως αναφέρει η ύπαρξη μίας χαλαρής νομισματική πολιτικής σε συνδυασμό με χαμηλά αποθεματικά στις επιχειρήσεις, λιγότερη ανησυχία επί εμπορικών θεμάτων και παράλληλα το γεγονός ότι το 2020 συγκρίνεται με έναν έτος που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως αδύναμο, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες στήριξης της διεθνούς οικονομίας.
Image
Σαφώς η εμφάνιση του κορωνοϊού και η έντασή του έχουν καθυστερήσει την εδραίωση των πρώτων σαφών ενδείξεων ανάπτυξης της διεθνούς οικονομίας, ενώ στην περίπτωση της Κίνας αυτό θα αποτελέσει το κλειδί είναι η αντίδραση της κεντρικής κυβέρνησης αλλά και της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC).
Image
Παράλληλα ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός όμιλος τονίζει ότι είναι ακόμη αρκετά νωρίς ώστε να αποτυπωθεί η πλήρης επίπτωση στην ανάπτυξη της Κίνας.

Οι καλύτερες επενδυτικές επιλογές

Η Morgan Stanley χαρακτηρίζει τις ευρωπαϊκές τράπεζες ως μία από τις καλύτερες επιλογές για τους επενδυτές, καθώς θεωρεί ότι έχουν είτε ορθές είτε ακόμη και χαμηλές αποτιμήσεις, ενώ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αποτέλεσαν τον κλάδο στον οποίο οι επενδυτές γύριζαν την πλάτη, κάτι που θα πρέπει να αλλάξει.
Image
Υποστηρίζει ότι έχουν αλλάξει τα θεμελιώδη δεδομένα των τραπεζών της Ευρώπης, με αρκετές να προχωρούν σε αναβαθμίσεις των εκτιμήσεών τους για τα κέρδη ανά μετοχή, γεγονός το οποίο υποδεικνύει ότι η κερδοφορία για τον κλάδο επιστρέφει.
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης