Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

GnS Economics: Ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια ύφεση

GnS Economics: Ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια ύφεση
Η κινεζική οικονομία μπορεί να διολισθήσει σε ύφεση το 2020 συμπαρασύροντας την υφήλιο
Την εκτίμηση ότι ο κορωνοϊός που ξεκίνησε από την Κίνα αλλά εξαπλώνεται σε όλη την υφήλιο είναι δυνατόν να προκαλέσει ακόμη και διεθνή ύφεση, εκφράσει ο επενδυτικός όμιλος GnS Economics σε ανάλυσή του.
Όπως αναφέρει ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου ιού είναι ότι εξαπλώνεται πολύ γρήγορα, έχοντας μία σχετικά περίοδο επώασης, γεγονός το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων.
Σαφώς η χώρα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η Κίνα, της οποίας η οικονομία θα δεχθεί εξαιρετικά ισχυρές πιέσεις.  
Αυτό θα καταστρέψει σημαντικό μέρος των προσπαθειών της κινεζικής κυβέρνησης να στηρίξει την ανάπτυξη ενώ θα «απορροφήσει» και τα όποια κέρδη υπήρξαν από την υπογραφή της «Φάσης Ι» της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ταυτόχρονα θα πλήξει σημαντικά τις καταναλωτικές δαπάνες, έναν από τους βασικούς παράγοντες στήριξης της κινεζικής ανάπτυξης.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/China-TFP-BLOG_0.jpg?itok=sCURQGd-
Σύμφωνα με τη GnS Economics ο ιός μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε ύφεση την κινεζική οικονομία και μαζί με αυτήν να συμπαρασύρει σε ύφεση όλη την υφήλιο.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/Leading-and-China-deleverage-Nov-19-BLOG.jpg?itok=2uBIIHi8
Μάλιστα τονίζει ότι η πρώτη περιοχή που θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα θα είναι αυτή της Ευρωζώνης καθώς αρκετές επιχειρήσεις αλλά και τράπεζές της έχουν πολύ μεγάλη εξάρτηση από την κινεζική αγορά.
Μία κρίση στις ευρωπαϊκές τράπεζες θα μπορούσε να δημιουργήσει μία αλυσίδα κρίσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και να πλήξει και την αμερικανική αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης