Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιάρας: Καταφέραμε να ξαναδώσουμε θεσμικό ρόλο στη Δικαιοσύνη

Τσιάρας: Καταφέραμε να ξαναδώσουμε θεσμικό ρόλο στη Δικαιοσύνη
Aυτό έγινε μέσα από τις επιλογές των κατάλληλων προσώπων για τις θέσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου, του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του προέδρου του Ελεγκτικού Συμβουλίου, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα καταφέραμε να ξαναδώσουμε το θεσμικό ρόλο στη δικαιοσύνη και να κάνουμε τους Έλληνες πολίτες να αισθανθούν ασφαλείς, δίνοντας την αίσθηση, την πραγματική πεποίθηση, ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί και μπορεί να δώσει πραγματικά την απάντηση ή τη λύση στο δικό της πρόβλημα» τόνισε απόψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, στην ομιλία του στην κοπή πίτας του Α Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Τσιάρας πρόσθεσε ότι «αυτό έγινε μέσα από τις επιλογές των κατάλληλων προσώπων για τις θέσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου, του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του προέδρου του Ελεγκτικού Συμβουλίου και μέσα από νομοθετικές πρωτοβουλίες που στην πραγματικότητα εκσυγχρονίζουν τη δικαιοσύνη και φέρνουν νέες διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης»..
Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός επισήμανε ότι ψηφίστηκαν τρία νομοσχέδια στο χώρο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα και τον καινούριο θεσμό της διαμεσολάβησης, που δίνει τη δυνατότητα εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών με σύγχρονο τρόπο, αποφορτίζοντας τη δικαιοσύνη.
Εξάλλου ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι για να αναπτυχθεί η οικονομία πρέπει πρώτα από όλα να εκσυγχρονιστεί το κράτος και προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είπε, γίνονται προσπάθειες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Εσωτερικών.
Παράλληλα σχολίασε ότι αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης γίνεται μέσα σε ένα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον που εγκυμονεί πολλά ερωτήματα και αμφιβολίες και τόνισε: «ξέρω ότι υπάρχουν ανησυχίες για όσα γίνονται ευρύτερα στη γεωπολιτική περιοχή της Μεσογείου. Χρειάζεται σοβαρότητα, χρειάζεται ευθύνη και πάνω από όλα με σχέδιο και πολύ συγκεκριμένο βλέμμα στο μέλλον να σχεδιάσουμε τις κινήσεις της αμυντικής και της εξωτερικής μας πολιτικής. Είναι ευτύχημα ότι στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται ένας σοβαρός πρωθυπουργός και μια σοβαρή κυβέρνηση που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει όποια εξέλιξη, όποιον ενδεχομένως κίνδυνο μπορεί να παρουσιαστεί».
Σχετικά με το μεταναστευτικό υπογράμμισε ότι «μόνο με σοβαρότητα, ευθύνη, σχεδιασμό και βλέποντας πώς θα αντιμετωπίσουμε μια πραγματικότητα που κατά γενική παραδοχή δεν θα σταματήσει να υπάρχει, θα φέρουμε στο τραπέζι της συζήτησης τις καλύτερες δυνατές λύσεις».
Είπε ακόμη ότι υπάρχει μια τεράστια διόγκωση του μεταναστευτικού κύματος ειδικά στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και επανέλαβε ότι υπάρχει μια ειλημμένη κεντρική απόφαση ότι αυτό το βάρος πρέπει να ισομοιραστεί και στην ηπειρωτική Ελλάδα και πρέπει αυτή την απόφαση όλοι να την υποστηρίξουμε με σοβαρότητα και ευθύνη.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης