Κουτσούμπας: Κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στη νέα υποτίθεται αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας

Κουτσούμπας: Κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στη νέα υποτίθεται αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας
Τη Δευτέρα 13/1 η συνάντηση Κουτσούμπα - Μητσοτάκη
Την «κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στη νέα συμφωνία, την υποτίθεται αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας, που έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη βουλή», θα εκφράσει , όπως είπε, ο Δ. Κουτσούμπας τη Δευτέρα 13/1 στον πρωθυπουργό,  Κ. Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συναντηθεί.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,  Δ. Κουτσούμπας ολοκλήρωσε σήμερα, Κυριακή 12/1 την επίσκεψή του στο Λονδίνο και ρωτήθηκε τόσο για τον αντίκτυπο του Brexit  στους Έλληνες που σπουδάζουν κι εργάζονται στη Μ. Βρετανία, όσο και για την αυριανή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.
Με την επίσκεψη στον τάφο του Καρλ Μαρξ, όπου κατέθεσε στεφάνι , ο κ. Κουτσούμπας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Λονδίνο και δήλωσε ότι «η διδαχή του Καρλ Μαρξ ότι οι φιλόσοφοι μέχρι τότε απλά εξηγούσαν τον κόσμο, το ζήτημα είναι να τον αλλάξουμε, που αυτό σήμαινε κι ο επαναστατικός χαρακτήρας της διδασκαλίας του, είναι το μήνυμα που έρχεται μέχρι σήμερα, διαχρονικά και φωτίζει το μέλλον για τις νέες γενιές, για την εργατική τάξη όλου του κόσμου».
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τον αντίκτυπο του Brexit σε όσους Έλληνες σπουδάζουν κι εργάζονται στη Μ. Βρετανία, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «κυρίως θα υπάρχουν επιπτώσεις στους εργαζόμενους, στους επιστήμονες, στους φοιτητές, που βρίσκονται εδώ.
 Και από αυτή την άποψη το ΚΚΕ διεκδικεί και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση, στις διαπραγματεύσεις, να διασφαλίσει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στη Μ. Βρετανία, των κατοίκων της χώρας που είναι Έλληνες πολίτες και κυρίως τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τα οποία μπορεί να πληγούν. Όπως επίσης δεν πρέπει να επιτρέψει την αύξηση στην πληρωμή των διδάκτρων, έτσι όπως προκύπτει μετά το Brexit, την έξοδο δηλαδή της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ».
Για τη συνάντησή του, αύριο, Δευτέρα 13/1, με τον πρωθυπουργό, στον απόηχο της επίσκεψης του Κυρ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον D. Trump, ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως «είναι μια περίοδος πολύ σημαντική.
Οι εξελίξεις τρέχουν γοργά και βεβαίως ανησυχούμε για όλες αυτές τις εξελίξεις, με την όξυνση των ανταγωνισμών, των αντιθέσεων, τις συγκρούσεις που συμβαίνουν στην περιοχή, που είναι πιθανό να μας οδηγήσουν και σε γενικότερες πολεμικές εμπλοκές.
Η επίθεση των ΗΠΑ ενάντια στο Ιράν, με τη δολοφονία Σουλεϊμανί και η απάντηση του Ιράν, οι εξελίξεις με τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή, το Ισραήλ και τη στάση του στην περιοχή, όπως επίσης η επιθετικότητα και προκλητικότητα του Erdogan  και της τούρκικης άρχουσας τάξης, που διεκδικεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, την Αν. Μεσόγειο -από αυτή τη σκοπιά, όλα αυτά τα ζητήματα- θα τεθούν στο τραπέζι».
Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, «θέλουμε να έχουμε αναλυτική ενημέρωση από τον κ. πρωθυπουργό και βεβαίως θα εκφράσουμε την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στη νέα συμφωνία, την υποτίθεται αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας, που έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη βουλή.
Και βεβαίως αγωνιστικά καλούμε τον ελληνικό λαό να απαντήσει απέναντι σε όλα αυτά τα ζητήματα».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS