Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μεγάλα πακέτα και μεγάλες πιέσεις στις τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μεγάλα πακέτα και μεγάλες πιέσεις στις τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Το ξεκίνημα καθόρισε την πορεία της και δεν άφησε περιθώρια για αντίδραση. Τα μεγάλα πακέτα που έγιναν σε Eurobank και Εθνική Τράπεζα και το discount που υπήρχε στην τιμή, έφεραν μεγάλες πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες διατηρήθηκαν μέχρι το κλείσιμο.

Η πορεία των διεθνών αγορών ήταν καλύτερη, αλλά εμείς δεν μπορέσαμε ούτε να μειώσουμε τις απώλειες. Το τζίρος ακόμα και αν βγάλουμε τα πακέτα τον θεωρούμε καλό, δηλαδή υψηλό. Σε πολλά χαρτιά είδαμε μεγάλες πιέσεις με υψηλούς όγκους. Ωστόσο, υπήρξαν και κάποιες μετοχές που αντέδρασαν και επενδυτές που αγόρασαν μετοχές ωθώντας υψηλότερα τις τιμές.

Πολλά τα παραδείγματα μετοχών που αντιστάθηκαν στο γενικότερο κλίμα και αυτό μας δίνει μία αισιοδοξία, αφού αρκετές είναι και από το χώρο της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης, που μας αρέσει ιδιαίτερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στη Eurobank ο όγκος μαζί με τα μεγάλα πακέτα ήταν σχεδόν το 5,5% του συνόλου των μετοχών. Στην Εθνική Τράπεζα ήταν το 4%. Μεγάλοι όγκοι, μεγάλες απώλειες. Άνω του 5% υποχώρησε η Eurobank και άνω του 4,5% η Εθνική. Μικρότερες απώλειες για Πειραιώς και Alpha Bank.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ξανά κάτω από τον κινητό των 200 ημερών και μεγάλος πάλι ο όγκος. Έβγαιναν δεκάδες χιλιάδες κομμάτια στα 1,79 ευρώ με αποτέλεσμα η μετοχή στο κλείσιμο να πάει στα 1,7840 ευρώ. Θέλουμε άμεση επαναφορά πάνω από το 200άρη.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μεγάλος και εδώ ο όγκος συναλλαγών. Υπήρχαν πωλητές και φαίνονταν… Στα 9,76 ευρώ με απώλειες 1,96% και όγκο 352 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Κράτησε χαρακτήρα και παρά τη μεγάλη άνοδο το τελευταίο διάστημα υποχώρησε μόλις 1,25% με όγκο κάτω από 500 χιλ. τεμάχια.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Με όγκο λίγο κάτω από 200 χιλ. τεμάχια κατάφερε να μαζέψει τις απώλειες και να κλείσει με μικρή άνοδο. Γίνονται πάντως μεγάλες αγορές ιδίων μετοχών στα πολυετή υψηλά.

FG EUROPE: Η στήλη έδωσε τη μετοχή στο... πιάτο για όσους ήθελαν να βγάλουν μεροκάματο. Σήμερα έγιναν 10 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε στο +10% αλλά και πάλι κάτω από την τιμή που έγινε η δημόσια πρόταση. Κάποιοι πάντως έχουν μαζέψει ένα σεβαστό αριθμό μετοχών το τελευταίο διάστημα σε χαμηλότερες τιμές.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Εντυπωσιακό το +8% της μετοχής και με υψηλό όγκο άνω των 125 χιλ. τεμαχίων. Ουσιαστικά η χθεσινή κίνηση είχε συνέχεια, αλλά χθες το κλίμα ήταν καλό στο ΧΑ. Επομένως η σημερινή άνοδος έχει περισσότερη σημασία. Περιμένουμε τις ανακοινώσεις για την απορρόφηση της Αλουφόντ. Λογικά πλησιάζει η ώρα.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Επενέβησαν κάποιοι σήμερα και άλλαξαν την εικόνα της μετοχής. Με χαμηλό στα 1,83 ευρώ χρειάστηκαν μόλις 11 χιλ. τεμάχια για να πάει η μετοχή στα 2 ευρώ και να κλείσει στα 1,96 ευρώ με άνοδο 6,52%.

ΜIG: Την παρακολουθούμε στις τελευταίες συνεδριάσεις καθώς δείχνει διαθέσεις για υψηλότερα. Στο +5,33% σήμερα. Δεν μπορούμε ωστόσο λόγω θεμελιωδών μεγεθών να ασχοληθούμε πιο ενεργά.

MLS: Θετική και η δική της πορεία. Στα 1,4250 ευρώ, αλλά θεωρούμε πως πρέπει οι επενδυτές να περιμένουν μήπως υπάρξει κάποια εξέλιξη αναφορικά με τα ομολογιακά. Υπάρχουν κάποιες φήμες στην αγορά που συνεχίζουν να λένε ότι ίσως δούμε κάποια κίνηση.

QUEST: Δεν καταλαβαίνει από γεωπολιτικές ανησυχίες και ρευστοποιήσεις στις τράπεζες. Στο +2,33% και στα 7,90 ευρώ με όγκο 12 χιλ. τεμάχια. Νομίζουμε πως πιάνει σιγά-σιγά αυτό που λέμε δίκαιη αποτίμηση.

ΚΑΡΑΤΖΗΣ: Με αγοραστές ακόμα και στα 8,30 ευρώ. Χαμηλός ο όγκος αλλά κλείσιμο στα 8,30 ευρώ είχαμε να δούμε… δεκαετίες. Εντυπωσιακή η κίνηση, δείχνει πως κάποιος μαζεύει χαρτιά εδώ. Φθηνή η μετοχή όπως έχουμε γράψει δεκάδες φορές, αλλά δε χρειάζεται κυνήγι. Ίσως αυτός που αγοράζει να έχει άλλα στο μυαλό του. Υπάρχει πάντως περιθώριο ανόδου.

MEDICON: Νέα ανοδική κίνηση από τη μετοχή και κλείσιμο στα 2,64 ευρώ. Ο όγκος στις 17 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 11,6 εκατ. ευρώ.

CENTRIC: Με οριακή άνοδο αλλά χωρίς διαθέσεις για υποχώρηση.

ΝΗΡΕΥΣ: Δεν καταλαβαίνουμε το κλείσιμο λίγο πάνω από την τιμή της δημόσιας πρότασης…

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Σε τέτοια μέρα να μαζεύονται 36 χιλ. τεμάχια μέχρι και τα 2,43 ευρώ δεν είναι και μικρό πράμα. Στα 2,41 ευρώ και στο +1,26% στο κλείσιμο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης