Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν χορηγούν Visa στον Ιρανό ΥΠΕΞ Zarif ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

ΗΠΑ: Δεν χορηγούν Visa στον Ιρανό ΥΠΕΞ Zarif ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Η άρνηση εισόδου θεωρείται αναμενόμενη, μετά τη δολοφονία του στρατηγού Soleimani και τις εκατέρωθεν ανταλλαγές απειλών, αλλά παρόλ'αυτά από μερίδα του Τύπου και διεθνών αναλυτών κρίνεται ως άστοχη και αδικαιολόγητη
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν σήμερα Τρίτη 7/1 την έκδοση βίζας εισόδου στις ΗΠΑ, στον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Mohammad Javad Zarif, ενόψει της  συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την Πέμπτη 9/1 στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου των ΗΠΑ στο Reuters.
Η κίνηση αυτή για πολλούς αναλυτές θεωρείται μεν αναμενόμενη, μετά τη δολοφονία του στρατηγού Soleimani και τις εκατέρωθεν ανταλλαγές απειλών για ανταπόδωση και επόμενα χτυπήματα, αλλά παρόλ'αυτά από μερίδα του τύπου και διεθνών αναλυτών κρίνεται άστοχη και αδικαιολόγητη.
Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ φιλοξενούν τα Ηνωμένα Έθνη, εννοείται τις συνεδριάσεις τους παρουσία όλων των μελών του και, εφόσον αυτές πραγματοποιούνται, έχουν την υποχρέωση να επιτρέψουν τα ταξίδια προς τα Ηνωμένα Έθνη, ιδιαίτερα για τον κορυφαίο διπλωμάτη μιας ξένης χώρας.
Μπορούν βεβαίως να περιορίσουν τις κινήσεις του στο εσωτερικό των ΗΠΑ, αλλά η  Visa θα έπρεπε να εγκριθεί αμέσως ακολούθως των συμφωνιών που έχουν υπογράψει.
Και εφόσον είναι ο οικοδεσπότης δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το καθεστώς για να ρυθμίσουν ποιος θα μιλήσει και ποιος όχι.
Τα Ηνωμένα Έθνη ιδρύθηκαν για να επιτρέπουν και διευκολύνουν το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, ακόμη και μεταξύ χωρών που δεν μιλούν άμεσα λόγω διαφορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης