Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πρωτοφανής γκάφα Netanyahu: Παραδέχθηκε πως το Ισραήλ διαθέτει πυρηνικά όπλα

Πρωτοφανής γκάφα Netanyahu: Παραδέχθηκε πως το Ισραήλ διαθέτει πυρηνικά όπλα
Το Ισραήλ πιστεύεται ευρέως ότι έχει πυρηνικό οπλοστάσιο αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν το έχει επιβεβαιώσει ή αρνείται ότι έχει τέτοια όπλα
Πρωτοφανής γκάφα από τον  Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu, ο οποίος περιέγραψε το Ισραήλ ως πυρηνική δύναμη!
Μόλις κατάλαβε το λάθος του προσπάθησε ανεπιτυχώς να το διορθώσει με κινήσεις και χαμόγελα αμηχανίας. 
Το Ισραήλ πιστεύεται ευρέως ότι έχει πυρηνικό οπλοστάσιο αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν το έχει επιβεβαιώσει ή αρνείται ότι έχει τέτοια όπλα, διατηρώντας μια λεγόμενη πολιτική ασάφειας επί του ζητήματος εδώ και δεκαετίες, όπως εύστοχα παρατηρεί το Reuters.
Ο Netanyahu κατά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και αναφερόμενος στον αγωγό EastMed και τη συμφωνία με Ελλάδα και Κύπρο, τόνισε πως  «η σπουδαιότητα αυτού του έργου έγκειται στο ότι μετατρέπουμε το Ισραήλ σε πυρηνική δύναμη».
Στη συνέχεια προσπάθησε να διορθώσει τον εαυτό του, λέγοντας «ενεργειακή δύναμη» ενώ κατέφυγε σε νευρικές κινήσεις και χαμόγελα αμηχανίας, αντιλαμβανόμενος την «αποκάλυψη» δεκαετιών που έκανε.
Ο Netanyahu αγωνίζεται για την πολιτική του επιβίωση μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο  του 2019. Τον Νοέμβριο κατηγορήθηκε διαφθοράς, κάτι που ο ίδιος αρνείται.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης