Καραμανλής: Η απεργία δεν πρέπει να γίνεται εκβιασμός σε βάρος του κοινωνικού συνόλου

Καραμανλής: Η απεργία δεν πρέπει να γίνεται εκβιασμός σε βάρος του κοινωνικού συνόλου
Η κυβέρνηση δεν δέχεται με τίποτα τη νοοτροπία του ’βολέματος’
«Σεβόμαστε το δικαίωμα στην απεργία. Αλλά η απεργία δεν πρέπει να γίνεται εκβιασμός εις βάρος του κοινωνικού συνόλου» δηλώνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής αναφερόμενος στην πρόσφατη στάση εργασίας στο Μετρό.
Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ υποστηρίζει  ότι «η κυβέρνηση δεν δέχεται με τίποτα τη νοοτροπία του ’βολέματος’» λέγοντας ότι «αιτία για τη στάση εργασίας ήταν η μετακίνηση 21 υπαλλήλων σε θέσεις εκδοτών εισιτηρίων, ώστε μαζί με την προμήθεια 100 επιπλέον ακυρωτικών μηχανημάτων, να μειώσουμε κάπως την ταλαιπωρία των πολιτών».
Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι το υπουργείο προωθεί νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας στα μέσα μεταφοράς.
Ερωτηθείς για το μετρό της Θεσσαλονίκης και το πρόβλημα με τις δημόσιες μετακινήσεις στη συμπρωτεύουσα, ο κ. Κώστας Καραμανλής δηλώνει ότι «αν οι Αθηναίοι έχουν μια φορά δίκιο να είναι δυσαρεστημένοι από τις συγκοινωνίες, οι Θεσσαλονικείς έχουν δέκα».
Αναφορικά με το μετρό προσθέτει πως «επιτέλους μπορούμε να πούμε ότι προχωράμε καλά για την υλοποίησή του. Η λύση την οποία έχουμε επιλέξει επιτυγχάνει αυτό που όλοι θέλουμε: και Μετρό και αρχαία».

Τι δήλωσε για τα ελληνοτουρκικά

Σχολιάζοντας τα ελληνοτουρκικά και τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου, ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζει πως «η Τουρκία δεν είναι εύκολος γείτονας. Ποτέ δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να συμβεί ένα θερμό επεισόδιο. Η Ελλάδα πάντα οφείλει να είναι έτοιμη να αντιδράσει καταλλήλως».
Ωστόσο, προσθέτει στην συνέντευξή του «Δείχνει πυγμή ο Μητσοτάκης. Η όλη προσπάθεια του πρωθυπουργού σαφώς έχει αποτελέσματα».
Τέλος, σε ότι αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δηλώνει ότι πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τη ΝΔ, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής απαντά, μεταξύ άλλων:
« Ο ΠτΔ πρέπει να διαθέτει ειδικό πολιτικό βάρος, να εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες και να μπορεί να ανταποκριθεί στο κύρος τους θεσμού».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS