Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φουντώνει η προεδρολογία - Ποια ονόματα ακούγονται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας - Στις 7/1 η συνάντηση με Trump

Φουντώνει η προεδρολογία - Ποια ονόματα ακούγονται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας - Στις 7/1 η συνάντηση με Trump
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες από έγκυρες πηγές, η κυβέρνηση θα προτείνει πολιτικό πρόσωπο
Φουντώνει η προεδρολογία καθώς πλησιάζει ο καιρός για να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το όνομα που θα προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το προηγούμενο διάστημα ο πρωθυπουργός είχε πει πως θα αποφασίσει τις ημέρες των Χριστουγέννων το πρόσωπο που θα επιλέξει, στις ολιγοήμερες διακοπές του στο βουνό.
Ωστόσο, λόγω των εξελίξεων στα εθνικά θέματα ίσως πάρει λίγο χρόνο ακόμη.
Και αυτό, για να μη διαταραχθεί το συναινετικό κλίμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες λόγω των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά.
Χαρακτηριστικά, στην τελευταία συνεδρίαση του εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια μεταξύ των κομμάτων.
Ενώ το Μαξίμου εκτιμά ότι στη συνεδρίαση των Ευρωσοσιαλιστών κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και η κ. Γεννηματά υπερασπίστηκαν και προώθησαν τις ελληνικές θέσεις.
Τα στελέχη του Μαξίμου, εκτίμησαν επίσης πολύ θετικά ότι κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού παρά τις εντάσεις σε θέματα οικονομίας και εσωτερικής πολιτικής οι αναφορές της αντιπολίτευσης στα εθνικά θέματα ήταν σε χαμηλούς τόνους και κλίμα συναίνεσης.
Στο πλαίσιο αυτό, με δεδομένες τις πυκνές εξελίξεις τόσο στο διεθνές όσο και στο εσωτερικό πεδίο, η πρόταση του πρωθυπουργού για τον ρυθμιστή του πολιτεύματος, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους ενδεχομένως να γίνει με το νέο έτος.
Μάλιστα, πηγές που έχουν γνώση των προθέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν ότι πιθανότατα η ανακοίνωση θα γίνει μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Εκεί, θα βρεθεί το τριήμερο 6 - 8 Ιανουαρίου 2020 με σκοπό να συναντηθεί στις 7 Ιανουαρίου 2020 στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Donald Trump.
Άλλωστε, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου λήγει στις 13 Μαρτίου και η διαδικασία διαδοχής του θα ξεκινήσει, υπό κανονικές συνθήκες, έναν μήνα νωρίτερα, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα.
Η πιθανότητα πάντως να παραμείνει Πρόεδρος ο Παυλόπουλος δεν έχει εγκαταληφθεί ως σενάριο.

Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι διαδικασίες στη Βουλή για το νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.
Οι ίδιες πηγές πάντως, δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν αν ο κ. Μητσοτάκης έχει καταλήξει στην πρότασή του ή όπως έχει πει, «θα αποφασίσω στο βουνό», όπου θα βρεθεί για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του.
Παρά το γεγονός ότι στο παρασκήνιο τα ονόματα που ακούγονται διαδέχονται το ένα το άλλο, στην κυβέρνηση κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και ούτε επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες από έγκυρες πηγές, η κυβέρνηση θα προτείνει πολιτικό πρόσωπο αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το προηγούμενο διάστημα εξέτασε με τους στενούς του συνεργάτες και πρόσωπα εκτός πολιτικής.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης