Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Αν μπορούσε, ο Μητσοτάκης δεν θα έδινε κανένα επίδομα

Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Αν μπορούσε, ο Μητσοτάκης δεν θα έδινε κανένα επίδομα
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική διευρύνει τις ανισότητες υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Τη θέση ότι αν μπορούσε ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα έδινε κανένα επίδομα διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης, τονίζοντας πως ήταν ειλικρινής η προεκλογική θέση του πρωθυπουργού ότι είναι ενάντια στην αναδιανομή προς τα κάτω.
«Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούσε δεν θα έδινε κανένα κοινωνικό επίδομα, δεν θα έδινε τίποτα, καθώς η πραγματική του θέση είχε εκφραστεί προεκλογικά.
Η πιο ειλικρινής θέση του είναι αυτή που έλεγε προεκλογικά, είναι ενάντια στην αναδιανομή προς τα κάτω.
Αυτό που ενδιαφέρει αυτές τις κυβερνήσεις είναι η αναδιανομή προς τα πάνω.
Αυτό που εκφράζει την πολιτική του κ. Μητσοτάκη πλήρως είναι ότι μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές στα κέρδη και τα μερίσματα και αν περισσέψει κάτι θα δώσει κάτι λίγα σε άλλες κοινωνικές ομάδες.
Ο λόγος που δίνει έστω το μικρό κοινωνικό μέρισμα είναι η πίεση της κοινωνίας και ο απόηχος της δική μας πολιτικής» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Δραγασάκης, αναφέροντας πως η σκέψη της κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο ήταν να μη δώσουν τίποτα.
«Αυτό που ζούμε στον τομέα των κοινωνικών επιδομάτων είναι υπόλειμμα της δικής μας πολιτικής και της δυναμικής που δημιούργησε.
Το μέλλον δεν εγγυάται ούτε αυτά τα επιδόματα, αν δεν υπάρξει βεβαίως αντίδραση της κοινωνίας» υποστήριξε ο κ.Δραγασάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα περιστατικά αστυνομικής βίας.
Όπως είπε ο κ.Δραγασάκης, «ουσιαστικά ισχύει αυτό που εκπρόσωπος των αστυνομικών έχει πει ότι δηλαδή «επιτέλους έχουμε τα χέρια μας λυμένα».
«Υπήρχε μια κατάσταση στην ΕΛΑΣ που παρομοιάζεται με ένα συμπιεσμένο ελατήριο.
Όσο κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή η κυβέρνηση αυτά δεν τα επέτρεπε, αυτό καταπιεζόταν και τώρα επί ΝΔ με Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη αυτές οι δυνάμεις του κακού απελευθερώθηκαν.
Υπήρχε το πρόβλημα, ήταν σε καταστολή και έλεγχο και αυτό τώρα απελευθερώνεται και δρα ανεξέλεγκτα.
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική διευρύνει τις ανισότητες, δημιουργεί συνθήκες αποκλεισμού και εντείνεται το αυταρχικό κράτος για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις.
Ζούμε αυτά τα δύο φαινόμενα σε συνδυασμό» είπε ο κ.Δραγασάκης.
Σχετικά με τις επενδύσεις και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι εξαιτίας ενός φιλικού φορολογικού περιβάλλοντος με μειωμένους συντελεστές στα κέρδη για τους επιχειρηματίες, θα αναπτυχθεί η οικονομία και θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, ο κ.Δραγασάκης είπε ότι «στη ΝΔ γνωρίζουν, ότι αυτή εξίσωση δεν λειτουργεί, αλλά αυτό θα αποκαλυφθεί σε ένα - δύο χρόνια».
«Η λογική τους βασίζεται στο «ας περάσουμε τον πρώτο χρόνο με ψεύτικες προσδοκίες και βλέπουμε».
Ο ενθουσιασμός τους οδηγεί και σε γκάφες, αλλά δεν τους νοιάζει και πολύ, δεν ιδρώνει το αυτί τους εύκολα, το ψέμα δεν είναι κάτι που τους δημιουργεί και ενοχικά σύνδρομα, αρκεί να μπορούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο» ανέφερε ο κ.Δραγασάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης