Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση «παίζει το χαρτί» της συνέπειας επιχειρώντας να πείσει ότι κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της

Η κυβέρνηση «παίζει το χαρτί» της συνέπειας επιχειρώντας να πείσει ότι κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της
Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός τόνισε πως ότι «υποσχεθήκαμε στους πολίτες το κάναμε»
Μόλις έντεκα ημέρες πριν πέσει η αυλαία για το 2019 κι ενώ έχουν συμπληρωθεί σχεδόν έξι μήνες από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τα ηνία της χώρας, η κυβέρνηση κινείται στους ρυθμούς της φράσης, κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε.
Προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο η κυβέρνηση όσο και ο πρωθυπουργός προσωπικά, εδώ και καιρό «παίζουν το χαρτί» της συνέπειας.
Ένα «χαρτί» με το οποίο απευθύνονται σε μετριοπαθείς πολίτες που επιθυμούν, αυτό που ονομάζουμε χαρακτηριστικά, επιστροφή στην κανονικότητα.
Και αυτό, ο πρωθυπουργός, φρόντισε να το δείξει και την Πέμπτη, με την επίσκεψη που έκανε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πήγε εκεί, χθες το μεσημέρι, για να δείξει ακριβώς, πως η υπόσχεση που έδωσε τον περασμένο Ιούλιο ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 112, γίνεται πράξη.
Όπως ανακοίνωσε εκεί ο πρωθυπουργός το 112, θα ενεργοποιηθεί επιχειρησιακά την 1η Ιανουαρίου του 2020.
Άλλωστε, το «πλέγμα» της συνέπειας διέπνεε και την ομιλία του πρωθυπουργού την Τετάρτη το βράδυ στη Βουλή, με την οποία κορυφώθηκε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020.  
Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός τόνισε πως ότι «υποσχεθήκαμε στους πολίτες το κάναμε.
Μειώνουμε τους φόρους, εμπεδώνουμε την ασφάλεια στους πολίτες, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας».
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί ακόμη 8% το 2020 έτσι ώστε να γίνει πράξη η εξαγγελία για 30% συνολική μείωση που είχε κάνει προεκλογικά, για τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής της, η ΝΔ.
Το ίδιο ισχύει και με την εισφορά αλληλεγγύης η οποία θα αρχίσει να μειώνεται και θα μηδενιστεί μέχρι το τέλος της τετραετίας.
Την ίδια ώρα, σε νέα δημοσκόπηση της  Pulse για τον Σκάι αναδεικνύεται θετικός ο απολογισμός για την κυβέρνηση στην Ασφάλεια, την Οικονομία και τη βελτίωση της καθημερινότητας.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στο προσκήνιο του προβληματισμού των Ελλήνων περνάνε τα ελληνοτουρκικά, έναντι της οικονομικής κρίσης παλαιότερα, καθώς έξι στους δέκα Έλληνες ανησυχούν ιδιαίτερα από την επιθετική στάση της Άγκυρας.
Περίπου πέντε στους δέκα πολίτες, συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική στα ελληνοτουρκικά, στη δημόσια ασφάλεια και την οικονομία.
Μάλιστα, συνολικά το 20% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις για την ασφάλεια είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Αντίθετα, η κοινή γνώμη εμφανίζεται επιφυλακτική για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό, με τρεις στους δέκα συμμετέχοντες, να επιδοκιμάζουν την κυβερνητική πολιτική.
Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η «ψαλίδα» της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά σε διψήφιο επίπεδο (13%), ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται εκ νέου ο Κυριάκος  Μητσοτάκης με τη διαφορά να ανέρχεται στο 18%.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης