Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πρόοδο στην αναδιάρθρωση της Deutsche Bank βλέπει η S&P - Σταθερό το outlook

tags :
Πρόοδο στην αναδιάρθρωση της Deutsche Bank βλέπει η S&P - Σταθερό το outlook
Επιβεβαιώθηκαν οι μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας της Deutsche Bank στο BBB + / A-2
Η Deutsche Bank έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο πολυετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της, σύμφωνα με την S&P Global Ratings.
Σε ανάλυση του οίκου αξιολόγησης, το outlook της γερμανικής τράπεζας διατηρήθηκε "σταθερό", επιβεβαιώνοντας τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας στο BBB + / A-2.
Η S&P ανέφερε ότι τα ελπιδοφόρα σημάδια ήταν "πιο εμφανή στην επανεστίαση της επενδυτικής τράπεζας και στην μονάδα έκδοσης κεφαλαίων (CRU)".
Η Deutsche Bank ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι θα αποσυρθεί από την παγκόσμια κλίμακα, θα περιορίσει το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής και θα μειώσει 18.000 θέσεις εργασίας σε μια προσπάθεια να φέρει την κερδοφορία σύμφωνη με το κόστος του κεφαλαίου.
Η διοίκηση επιθυμεί οι αλλαγές να μειώσουν το 20% της προσαρμοσμένης βάσης κόστους του 2019 μόλις το 2022.
Παρά το γεγονός ότι το γερμανικό τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει σημαντικούς οικονομικούς και βιομηχανικούς κινδύνους, η S&P συμφώνησε ότι είδε "επαρκή πρόοδο" από την Deutsche Bank για επιβεβαίωση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης.
«Εξετάζοντας την ουσιαστική επιχειρησιακή αναδιάρθρωση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2020 σε όλα τα τμήματα, θεωρούμε ότι είναι μια κρίσιμη περίοδος που θα καθορίσει εάν, εν μέσω δυσμενών περιστάσεων, το σχέδιο μπορεί τελικά να είναι επιτυχές», ανέφερε η S&P.
«Συνεχίζουμε να βλέπουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα της διοίκησης ως τελικά πιο υποστηρικτικό της πιστοληπτικής ικανότητας της Deutsche Bank: μια κορυφαία ευρωπαϊκή τράπεζα με μικρότερη μόχλευση και ελεγχόμενη οικονομία, με επικεντρωμένη παγκόσμια εμβέλεια που καλύπτει το κόστος κεφαλαίου της, ενισχύεται από ένα μεγαλύτερο βάρος σταθερών εσόδων, σημαντικές συνεισφορές από όλα τα τμήματα και κλιμακούμενη υποδομή», πρόσθεσε.
Οι αναλυτές της S & P τόνισαν ότι η αναδιάρθρωση της επενδυτικής τράπεζας και η λειτουργία της CRU φαίνεται να είναι "ουσιαστικά πλήρης", ενώ το ρυθμιστικό κεφάλαιο της Deutsche πιθανότατα να είναι το 2019 μπροστά από τις προσδοκίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης