Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Πήραμε μόλις τα 2 από τα 6 δις ευρώ που μας υποσχέθηκε η ΕΕ για τους πρόσφυγες από τη Συρία

tags :
Erdogan: Πήραμε μόλις τα 2 από τα 6 δις ευρώ που μας υποσχέθηκε η ΕΕ για τους πρόσφυγες από τη Συρία
Φιλοξενούμε 5 εκατομμύρια πρόσφυγες, εκ των οποίων τα 3,7 εκατομμύρια είναι από τη Συρία είπε ο Erdogan
Την θέση ότι η Τουρκία έχει λάβει μόλις τα 2 δις ευρώ από τα 6 δις ευρώ που της είχε υποσχεθεί η ΕΕ προκειμένου να συνδράμει τους πρόσφυγες από τη Συρία διατύπωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu ο Erdogan μιλώντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες είπε ότι η ασφαλής επιστροφή στων προσφύγων και η διασφάλιση μιας σταθερής κατάστασης στη Συρία είναι τόσο σημαντική όσο η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Ο Erdogan, αφού σημείωσε ότι η Τουρκία φιλοξενεί σήμερα 5 εκατομμύρια πρόσφυγες, εκ των οποίων τα 3,7 εκατομμύρια προέρχονται από τη Συρία, πρότεινε την επανεγκατάσταση του ενός εκατομμυρίου Σύρων προσφύγων σε «ειρηνευτική ζώνη» στο βόρειο τμήμα της Συρίας, σε εθελούσια βάση, αλλά σε «πολύ μικρό χρονικό διάστημα».
«Πρέπει να βρούμε μία φόρμουλα για να επιτρέψουμε στους πρόσφυγες...που ταξίδεψαν στην Τουρκία να επανεγκατασταθούν την πατρίδα τους» είπε ο Erdogan, τονίζοντας ότι η Τουρκία ήταν «υποχρεωμένη» να επέμβει στρατιωτικά στην Συρία εξαιτίας της ανεπάρκειας της διεθνούς βοήθειας υπέρ των Σύρων προσφύγων
«Αφού δεν λάβαμε την βοήθεια που περιμέναμε από την διεθνή κοινότητα, είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε για την προστασία μας.
Πραγματοποιήσαμε επιχειρήσεις...για να εκδιώξουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού YPG και το PKK που βρίσκονταν στις ζώνες αυτές» είπε ο Erdogan αναφέροντας πως 371.000 Σύροι έχουν επιστρέψει εθελοντικά σε περιοχές της Συρίας αφού πρώτα αυτές «εκκαθαρίστηκαν» από την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης