Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικά σχόλια από τον ηγέτη του Brexit: O Zelensky δεν είναι ... Churchill, κυβερνά ένα κράτος μαφιόζων - Ένα μάτσο κλόουν η Δύση

Επικά σχόλια από τον ηγέτη του Brexit: O Zelensky δεν είναι ... Churchill, κυβερνά ένα κράτος μαφιόζων - Ένα μάτσο κλόουν η Δύση
«Το μόνο που καταφέραμε είναι να σπρώξουμε τη Ρωσία πιο κοντά στην Κίνα» παραδέχεται ο άλλοτε σύμβουλος του Boris Johnson
To άλλοτε δεξί του Boris Johnson, Dominic Cummings, εξαπέλυσε μια επικώς ... ειλικρινή επίθεση προς τους ηγέτες της Δύσης για την υποστήριξή τους στο καθεστώς της Ουκρανίας, αλλά και στον ίδιο τον Volodymyr Zelensky.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του σε βρετανική εφημερίδα, ο Cummings – ο οπoίος ήταν ο ιθύνων νους και πολιτικός καθοδηγητής της εκστρατείας του Brexit– δήλωσε ότι η Δύση «δεν έπρεπε ποτέ να μπει σε όλη την ηλίθια κατάσταση» και ισχυρίστηκε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είχαν μεγαλύτερες συνέπειες στην ευρωπαϊκή πολιτική παρά στη Μόσχα.
Ο πρώην σύμβουλος ήταν εξίσου καυστικός και για τα σχόλια που συγκρίνουν τον ... πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy με τη στάση του Winston Churchill κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Δεν πρόκειται για επανάληψη του 1940 με τον Zelensky ως άλλο αουτσάιντερ τύπου Churchill», ξεκαθάρισε με νόημα, αλλά και με χιούμορ.

dawdadw.JPG
Ο Dominc Cummings εμπνευστής και παρασκηνιακός ηγέτης της εκστρατείας του Brexit

«Ολόκληρο αυτό το διεφθαρμένο ουκρανικό κράτος μαφίας μας έχει βασικά εγκλωβίσει όλους και ως συνέπεια θα μας τσακώσουν. Μας τσακώνουνε τώρα σωστά;»
Σε ένα επόμενο tweet, ο Cummings χαρακτήρισε αργότερα τον Zelensky ηγέτη «ποτέμκιν» - αλλά αρνήθηκε ότι τον είχε αποκαλέσει «κολοκύθα», όπως αναφέρθηκε αρχικά στη συνέντευξη.
Υποστήριξε ότι ο πόλεμος θα ενίσχυε μόνο τη σχέση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, λέγοντας αφοπλιστικά ότι τα δυτικά έθνη «έσπρωξαν τη Ρωσία σε μια συμμαχία με τη μεγαλύτερη κατασκευαστική δύναμη του κόσμου».

«Το μάθημα που δώσαμε στον Putin είναι ότι είμαστε ένα μάτσο γαμ...ένοι κλόουν»

Ο Cummings ήταν από καιρό επικριτικός απέναντι στη δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, μια στάση που τον φέρνει, βέβαια, σε διαμετρική αντίθεση με το παλιό του πολιτικό προϊστάμενο Johnson, ένθερμο υποστηρικτή του Zelensky και της πολεμικής εκστρατείας της Ουκρανίας.
Ο άλλοτε κορυφαίος πρωθυπουργικός σύμβουλος τόνισε στην εφημερίδα ότι η Δύση απέτυχε να στείλει στον Ρώσο πρόεδρο Putin ένα αξιοπρεπές μήνυμα που θα τον απέτρεπε από την εισβολή σε άλλη χώρα.
«Τι μάθημα του δώσαμε; Το μάθημα που δώσαμε στον Putin είναι ότι είμαστε ένα μάτσο γαμ...ένοι τζόκερς», υποστήριξε ο Cummings, επισημαίνοντας σκωπτικά ότι ο πόλεμος «μεταδίδει σε ολόκληρο τον κόσμο τι μάτσο κλόουν είμαστε».
Τα σχόλια του Cummings έρχονται  ενόσω ο πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του Brexit προετοιμάζει ένα νέο πολιτικό κόμμα που αποσκοπεί στο να αντικαταστήσει τους Τόρις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης