Συνάντηση Μητσοτάκη - Watsa (Fairfax) στις 28/11 - Στο επίκεντρο επενδύσεις και τράπεζες

Συνάντηση Μητσοτάκη - Watsa (Fairfax) στις 28/11 - Στο επίκεντρο επενδύσεις και τράπεζες
Ο Prem Watsa είναι επικεφαλής του καναδικού fund Fairfax και βασικός μέτοχος της Eurobank με ποσοστό 31,7%
Στην Αθήνα θα βρεθεί ο γνωστός επενδυτής, Prem Watsa, επικεφαλής του καναδικού fund Fairfax, ο οποίος είναι βασικός μέτοχος της Eurobank με ποσοστό 31,7%, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 28/11 στο Μέγαρο Μαξίμου στις 9.30 πμ.
Όπως είχε αναφέρει το bankingnews.gr στις 13/11/2019: Στην Αθήνα θα βρεθεί τέλη Νοεμβρίου 2019 ο P. Watsa ο επικεφαλής του καναδικού fund Fairfax και βασικός μέτοχος στην Eurobank με ποσοστό 33% (σ.σ.: η αναφορά γίνεται στο ποσοστό που κατείχε ο κ. Watsa στις 13 Νοεμβρίου 2019 και όχι στο σημερινό το οποίο έχει υποχωρήσει στο 31,7%).
Να σημειωθεί ότι στρατηγική θέση διατηρεί και στην Eurolife το Fairfax.
Η έλευση του Watsa στην Αθήνα για 8η φορά τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται… στις καλύτερες συνθήκες.
Πριν την απορρόφηση της Graivalia το μέσο κόστος κτήσης των μετοχών που κατέχει το Fairfax στην Eurobank το 31,7% των μετοχών ήταν περίπου στα 2,5 ευρώ.
Με την απορρόφηση μειώθηκε το μέσο κόστος κτήσης στα 0,94 ευρώ, επίπεδα στα οποία έχει πλησιάσει η Eurobank.
To Fairfax πρώτη φορά μετά την επένδυση που πραγματοποίησε βρίσκεται τόσο κοντά στο να ισοσκελίσει τις χρηματιστηριακές ζημίες.
O διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φ. Καραβίας ήταν συνεπής όταν υποστήριζε ότι η επένδυση του Fairfax θα είναι κερδοφόρος... απλώς χρειαζόταν χρόνος και σωστές στρατηγικές.
Να σημειωθεί ότι στόχος για το 2020, όπως αναμένει το Fairfax είναι η Eurobank να εμφανίσει 322 εκατ κέρδη ή 0,15 ευρώ ανά μετοχή.
Με σημερινές χρηματιστηριακές αποτιμήσεις τα 322 εκατ εμφανίζουν P/E περίπου στο 10 που θεωρείται ρεαλιστική αποτίμηση.
Βέβαια ο στόχος για 322 εκατ χωρίς έκτακτα έσοδα είναι ένα ζητούμενο.
Προσεχώς στις 21 Νοεμβρίου η Eurobank θα ανακοινώσει αποτελέσματα 9μήνου ή 3ου τριμήνου 2019 και με βάση ενδείξεις θα κινηθούν οριακά χαμηλότερα από τα προηγούμενα τρίμηνα.
Σε γενικές γραμμές μπορεί να ειπωθεί ότι η Eurobank επιτυγχάνει τον βασικό της στόχο να μειώσει εμπροσθοβαρώς τα NPΕs και ταυτόχρονα με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2019 διατηρεί όλα τα NPEs όπως την έχει προτρέψει η Blackrock ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένη έναντι των stress tests που θα διεξαχθούν Ιούλιο 2019.

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Πέραν του κ. Watsa, στις 11.00 πμ θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό, το Υπουργικό Συμβούλιο.
Στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου θα βρεθούν το φορολογικό νομοσχέδιο, οι αρχές του νέου ασφαλιστικού, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις προμήθειες.
Θα συζητηθούν επίσης το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ο προγραμματισμός προσλήψεων για το 2020 και η προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις των Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και την Αντιπροεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS