Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς επηρεάζουν τις αγορές τα tweets του Trump για τη Fed - Θα υποκύψει ο Powell;

tags :
Πώς επηρεάζουν τις αγορές τα tweets του Trump για τη Fed - Θα υποκύψει ο Powell;
Oι επενδυτές τείνουν να πιστεύουν ότι η Federal Reserve και ο πρόεδρός της Jerome Powell, θα υποκύψουν στις πιέσεις του Αμερικανού προέδρου
Επηρεάζουν τις αγορές και τους επενδυτές τα επικριτικά tweets του προέδρου Donald Trump σε βάρος της Federal Reserve;
Η απάντηση είναι «Ναι», σύμφωνα με σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Duke και του London Business School.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι επενδυτές τείνουν να πιστεύουν ότι η Federal Reserve και ο πρόεδρός της Jerome Powell, θα υποκύψουν στις πιέσεις του Αμερικανού προέδρου και θα προχωρήσουν σε νέες μειώσεις επιτοκίων.
O πρόεδρος Τrump επικρίνει συχνά τη Fed και τον Powell μέσω των social media και πιέζει για μεγαλύτερες μειώσεις επιτοκίων.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η μελέτη συμπεραίνει ότι τα tweets του Trump επηρεάζουν «σημαντικά και αρνητικά» τις αγορές.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed θα υποκύψει στις πολιτικές πιέσεις από τον πρόεδρο Trump, γεγονός που αποτελεί σημαντική απειλή για την ανεξαρτησία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας», προειδοποιούν οι οικονομολόγοι Francesco Bianchi, Thilo Kind και Howard Kung, στη μελέτη που δημοσιοποιήθηκε από το αμερικανικό οικονομικό Ινστιτούρο NBER (National Bureau of Economic Research).
Τα συμπεράσματα της μελέτης ενδεχομένως να δυσαρεστήσουν τους αξιωματούχους της Fed, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τις πιέσεις του Trump για την άσκηση της νομισματικής πολιτικής, σχολιάζει το Bloomberg.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Trump κατηγόρησε τη Fed ότι δεν έχει… κότσια, αίσθηση και όραμα, παρά το γεγονός ότι προχώρησε σε άλλη μία μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο εύρος του 1,75%-2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης