Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 18/2 ο Κατρούγκαλος για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 18/2 ο Κατρούγκαλος για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, θα  παρουσιάσει στους ομολόγους του τις επιμέρους πτυχές της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, θα συμμετέχει αύριο, Δευτέρα 18/2, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Κατά την έναρξη των εργασιών, η Ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Federica Mogherini, αναμένεται να αναφερθεί στη θέση σε εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Από πλευράς του, ο Αναπληρωτής  Υπουργός Εξωτερικών θα παρουσιάσει στους ομολόγους του τις επιμέρους πτυχές της εφαρμογής της Συμφωνίας.
Ακολούθως, η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, εστιάζοντας στην κατάσταση στην Ουκρανία, στο Κέρας της Αφρικής, καθώς και στις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία.
Στο Γεύμα Εργασίας που θα ακολουθήσει, θα συζητηθεί η κατάσταση στη Βενεζουέλα, επί τη βάσει ενημέρωσης που θα προηγηθεί αναφορικά με τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης της Διεθνούς Ομάδας Επαφής, για τη σύσταση της οποίας η Ελλάδα έχει πρωτοστατήσει.
Στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS