Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης επιτελεί αυτά που καταγγέλλει - Το αποτέλεσμα είναι βεβαίως γκροτέσκο και επικίνδυνο

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης επιτελεί αυτά που καταγγέλλει - Το αποτέλεσμα είναι βεβαίως γκροτέσκο και επικίνδυνο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι το γεγονός ότι στον κ. Μητσοτάκη δεν αρέσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί δεν σημαίνει ότι του επιτρέπεται να προσβάλλει τους θεσμούς
Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για τους 6 βουλευτές που ζήτησαν η ψήφος τους να προσμετράται στο ΣΥΡΙΖΑ.
«Το ύφος, το λεξιλόγιο, οι χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύουν ότι τελικά ο ίδιος επιτελεί αυτά που καταγγέλλει» επισημαίνει ο κ. Τζανακόπουλος σε γραπτή του δήλωση.
«Είναι ο ίδιος που καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος έχει επιδείξει αναμφισβήτητη θεσμική προσήλωση, καθ’όλη τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του, να αγνοήσει τις θέσεις τόσο του Προέδρου της Κυβέρνησης που απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής όσο και εκλεγμένων βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου.
Είναι ο ίδιος που εξαπολύει ανυπόστατες καταγγελίες, υιοθετεί ψευδείς ειδήσεις και ακροδεξιές πρακτικές προσπαθώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως υπερασπιστή των θεσμών και του κοινοβουλευτισμού» υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σχολιάζει «το αποτέλεσμα είναι βεβαίως γκροτέσκο αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνο».
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, το γεγονός ότι στον κ. Μητσοτάκη δεν αρέσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί δεν σημαίνει ότι του επιτρέπεται να προσβάλλει τους θεσμούς και τους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού.
«Αν ο ίδιος μέσα στο στρατηγικό του αδιέξοδο και μετά τις αλλεπάλληλες πολιτικές και κοινοβουλευτικές του ήττες αδυνατεί να ξεχωρίσει την πολιτική από την παραπολιτική, τις ύβρεις από την κριτική, την επιχειρηματολογία από την προπαγάνδα αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τις λεκτικές, πολιτικές και θεσμικές του απρέπειες» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
Οι δηλώσεις Μητσοτάκη

Απευθυνόμενος στους τομεάρχης της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για πρωτοφανή θεσμική ανωμαλία και τόνισε ότι το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα είναι να ορίσει τον χρόνο των εκλογών.
«Η κυβέρνηση μειοψηφίας νοικιάζει πρόσθετους «κομπάρσους» για να παίξει την τελευταία πράξη της.
Βουλευτές πιόνια αλλάζουν κόμματα με την πρώτη ευκαιρία, ενώ δυο ενώ είναι σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα στηρίζουν άλλο κόμμα», συμπλήρωσε.
«Έξι τυχοδιώκτες που θέλουν να κρατήσουν στην εξουσία για λίγο ακόμα τον κ. Τσίπρα», πρόσθεσε.
«Πρόκειται για κυβέρνηση κουρελού με πλειοψηφία κουρελού.
Για πολιτική κατάντια, για νέφος συνδιαλλαγής και πολιτική ανωμαλία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης