Πετρόπουλος: Με την αύξηση του κατώτατου μισθού ξηλώνεται το πουλόβερ της λιτότητας

Πετρόπουλος: Με την αύξηση του κατώτατου μισθού ξηλώνεται το πουλόβερ της λιτότητας
Ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι δεν έχουν βάση οι ανησυχίες του επιχειρηματικού κόσμου για πιθανές αρνητικές συνέπειες από την αύξηση του κατώτατου μισθού
Η αύξηση του κατώτατου είναι μια καλή αφετηρία, που θα έχει συνέχεια, θα λειτουργήσει θετικά για την οικονομία, θα μοχλεύσει θετικά τους οικονομικούς δείκτες στην οικονομία της χώρας, θα ενδυναμώσει και τις επιχειρήσεις και τα έσοδα της χώρας, δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.
«Ξηλώνουμε το πουλόβερ της λιτότητας μέσα από αυτή την κίνηση.
Δεν είναι το μόνο που έχουμε κάνει, δίνουμε μία αύξηση στον κατώτατο μισθό κοντά στο 11% και στον υποκατώτατο, σε αυτά που παίρνανε οι νέοι [...] βάλαμε το πρώτο σκαλοπάτι», είπε ο κ.Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».
«Δεν είναι μόνο ότι πήγε στα 650 ο κατώτατος μισθός, είναι ότι έχουμε και έναν θετικό βηματισμό στις τριετίες.
Την πρώτη τριετία από τα 650 πάει στα 715 ευρώ ο κατώτατος μισθός, στη δεύτερη τριετία στα 780 ευρώ, στην τρίτη στα 845.
Ήδη υπάρχουν εργαζόμενοι με τρεις τριετίες που παίρνανε κατώτατο μισθό 761 ευρώ και τώρα θα παίρνουν 845» τόνισε επίσης.
Αναφερόμενος στις ανησυχίες που εξέφρασαν φορείς εκπροσώπησης της επιχειρηματικότητας, για πιθανές αρνητικές συνέπειες από την αύξηση του κατώτατου μισθού -κυρίως στις μικρές επιχειρήσεις- αν δεν υπάρξουν μέτρα μείωσης των εργοδοτικών εισφορών και των φορολογικών επιβαρύνσεων εργαζομένων όσο και εργοδοτών, ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε: «Δεν έχουν βάση ο ανησυχίες.
Μιλάμε για τον κατώτατο μισθό, δεν δόθηκε μία γενική αύξηση παντού».
«Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν κατώτατη εισφορά 175 ευρώ μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ πλήρωναν 210 ευρώ στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία, την οποία είχαν παλιά εκείνοι που μόλις ξεκινούσαν επιχείρηση», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτοί οι άνθρωποι που αναρωτιούνται πώς θα τα βγάλουν πέρα, πρέπει να καταλάβουν πρώτα από όλα ότι το μέτρο της ελάφρυνσης στις ασφαλιστικές εισφορές θα τους δώσει πολύ μεγαλύτερες ωφέλειες, ασύγκριτα μεγαλύτερες ωφέλειες από το μικρό κόστος που θα προκαλέσει η αύξηση του κατώτατου μισθού, που είναι για τους πρωτοαπασχολούμενους και μέχρι τρεις τριετίες.
Δεν είναι ένα κόστος τεράστιο.
Άλλωστε, κλάδοι της οικονομίας, οι οποίοι παράγουν θετικά αποτελέσματα έχουν ήδη συλλογικές συμβάσεις, που έχουν κατώτατο μισθό πολύ ψηλότερο από αυτόν που ορίζει η κυβέρνηση».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS