Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Θα δοθούν διευκρινίσεις από την ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Δεν θα αφήνουν επιχειρήματα μη στήριξης της

Τζανακόπουλος: Θα δοθούν διευκρινίσεις από την ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Δεν θα αφήνουν επιχειρήματα μη στήριξης της
Ο Σαμαράς είναι ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ, αυτός επιβάλλει πρόσωπα και πολιτικές υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Διαβεβαιώσεις ότι θα δοθούν όλες οι δέουσες διευκρινίσεις από την πλευρά της ΠΓΔΜ όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών έτσι ώστε να μη δίνονται επιχειρήματα στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου να μην την στηρίξουν παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.
«Πρέπει να εξηγηθούν συγκεκριμένα πράγματα από την ΠΓΔΜ.
Καταλαβαίνω ότι ο κ. Ζάεφ δίνει πολιτική μάχη για να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση και υπερβάλλει στις ερμηνείες.
Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλιστεί ο απόλυτος σεβασμός της συμφωνίας των Πρεσπών από τη γειτονική μας χώρα.
Θα δοθούν όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις και γι αυτό δεν θεωρώ ότι είναι πιθανό να μην κυρωθεί η συμφωνία από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Δεν πρέπει οι προοδευτικές δυνάμεις να αφήσουν μια τεράστια ευκαιρία να πάει χαμένη.
Το Ποτάμι πρέπει να ζυγίσει καλά τα δεδομένα και να αποφασίσει όχι με όρους κοντόφθαλμους αλλά με βάση μια θέση αρχών.
Είμαι βέβαιος ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Κρατάω την πολιτική δήλωση του κ. Καμμένου ότι ποτέ οι ΑΝΕΛ δεν θα συμπράξουν με τη ΝΔ για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος επανέλαβε την κριτική του κατά του Κινήματος Αλλαγής.
«Η κα Γεννηματά σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, από διεύρυνση ατομικών δικαιωμάτων μέχρι τη συμφωνία των Πρεσπών και τις σχέσεις Εκκλησίας-πολιτείας, με τη στάση της το μόνο που δεν θυμίζει είναι μια προοδευτική δύναμη.
Είναι εγκλωβισμένη σε μια λογική ταύτισης με τη ΝΔ η οποία την ίδια ώρα μετατοπίζεται προς τα δεξιά.
Μιλάμε για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.
Πολύς κόσμος της κεντροαριστεράς δεν νιώθει άνετα με αυτή την αντιπολιτευτική γραμμή.
Γι αυτό και εμείς επιχειρούμε πολιτικά ανοίγματα στη βάση γιατί είναι αναγκαία η συνάντηση της αριστεράς με τη σοσιαλδημοκρατία» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «αναζωπυρώθηκε μια συζήτηση περί πρόωρων εκλογών επειδή υλοποιείται η πολιτική που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ».
«Το έχω πει και θα το ξαναπώ, για λόγους πολιτικούς και οικονομικούς, για την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα, θα εξαντλήσουμε τη συνταγματική μας θητεία.
Το έχουμε πει πολλές φορές και αυτό θα κάνουμε» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε στη ΝΔ και στον Κ. Μητσοτάκη.
«Ο κ. Σαμαράς είναι ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ, αυτός επιβάλλει πρόσωπα και πολιτικές.
Το αν θα προταθεί από τον κ. Μητσοτάκη ως επίτροπος είναι αδιάφορο γιατί η επιλογή θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές οπότε θα επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας πως «δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου σχετικά με τις ευρωεκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης