Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε δεινή θέση έφεραν τον Macron τα «κίτρινα γιλέκα» - Ανησυχίες πως θα παγώσει η χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γαλλία

Σε δεινή θέση έφεραν τον Macron τα «κίτρινα γιλέκα» - Ανησυχίες πως θα παγώσει η χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γαλλία
Οι Γάλλοι εμποροβιοτέχνες προειδοποιούν ότι, οι παρατεταμένες διαμαρτυρίες θα μπορούσαν να πλήξουν την εμπορική κίνηση των Χριστουγέννων
Συνάντηση με τους κλάδους των εμποροβιοτεχνών και των ασφαλιστών θα έχει αύριο (26/11) ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire στον απόηχο των μεγάλων διαδηλώσεων για το αυξημένο κόστος των καυσίμων.
Οι διαδηλωτές που φορούν φθορίζοντα σακάκια και αποκαλούνται «κίτρινα γιλέκα», έχουν μπλοκάρει τις εθνικές οδούς σε ολόκληρη τη Γαλλία από τις 17 Νοεμβρίου, τοποθετώντας οδοφράγματα και φορτηγά.
Συχνά μάλιστα δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε εμπορικά κέντρα και εργοστάσια. 
Οι Γάλλοι εμποροβιοτέχνες προειδοποιούν ότι, οι παρατεταμένες διαμαρτυρίες θα μπορούσαν να πλήξουν την εμπορική κίνηση των Χριστουγέννων και να απειλήσουν θέσεις εργασίας.
Η ένταση κλιμακώθηκε στο Παρίσι το Σάββατο (24/11), όταν η αστυνομία συγκρούστηκε βίαια με χιλιάδες διαδηλωτές στα Ηλύσια Πεδία.
«Αύριο θα συναντήσω εκπροσώπους από τους λιανοπωλητές, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, τα εμπορικά επιμελητήρια και την ομοσπονδία Medef για την αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης, των επιπτώσεών της στις πωλήσεις και στην οικονομία μας και των συνεπειών» δήλωσε ο Le Maire στην BFM TV.
Η αστυνομία συνέλαβε 101 άτομα στο Παρίσι και 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις στα Ηλύσια Πεδία.
«Πρόκειται για μία κατάσταση βίας που δεν είναι αποδεκτή. Είναι επείγον να ανοικοδομήσουμε την ενότητα του έθνους και να ξαναρχίσουμε έναν διάλογο», δήλωσε ο Le Maire.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης