Βουλγαρία: Νέες κινητοποιήσεις για τις τιμές των καυσίμων - Διαδηλωτές απέκλεισαν το δρόμο προς την Ελλάδα

Βουλγαρία: Νέες κινητοποιήσεις για τις τιμές των καυσίμων - Διαδηλωτές απέκλεισαν το δρόμο προς την Ελλάδα
Οι διαδηλωτές απέκλεισαν επί ώρες μεγάλους αυτοκινητοδρόμους που διασχίζουν την χώρα πριν διαλυθούν από την αστυνομία
Νέες διαμαρτυρίες σήμερα (18/11/2018) στη Βουλγαρία για την αύξηση των τιμών των καυσίμων εν μέσω γενικής δυσαρέσκειας για το χαμηλό βιοτικό επίπεδο στη φτωχότερη χώρα της ΕΕ.
Χιλιάδες Βούλγαροι απέκλεισαν τους μεγάλους οδικούς άξονες και τα συνοριακά φυλάκια ανάμεσα στην Βουλγαρία και την Τουρκία και την Βουλγαρία και την Ελλάδα για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των τιμών στα καύσιμα,  όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Οι διαδηλωτές απέκλεισαν επί ώρες μεγάλους αυτοκινητοδρόμους που διασχίζουν την χώρα πριν διαλυθούν από την αστυνομία.
Διαδηλωτές απέκλεισαν επίσης τον αυτοκινητόδρομο Μαρίτσα που οδηγεί προς τα συνοριακά περάσματα Καπιτάν Αντρέεβο και Λέσοβο, στην μεθόριο με την Τουρκία, καθώς και την πρόσβαση προς το συνοριακό πέρασμα της Κούλατα με την Ελλάδα.
Περίπου αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για την διατήρηση της τάξης.
Για δεύτερη ημέρα σήμερα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στις μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ νέες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται για αύριο.
Οι διαδηλώσεις του σαββατοκύριακου κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων και της προγραμματισμένης αύξησης της φορολογίας επί των παλαιών οχημάτων έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες, αλλά πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν πλέον το χαμηλό βιοτικό επίπεδο στην Βουλγαρία, όπου η αγοραστική δύναμη μόλις που αγγίζει το ήμισυ του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


bankingnews.gr

BREAKING NEWS