Πιτσιόρλας: Στόχος της κυβέρνησης η παραγωγή ξανά στην Ελλάδα προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και αξίας

Πιτσιόρλας: Στόχος της κυβέρνησης η παραγωγή ξανά στην Ελλάδα προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και αξίας
Mέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα ψηφιστεί από τη Βουλή νομοσχέδιο για τη στήριξη της Βιομηχανίας και τη σύνδεση της καινοτομίας με την παραγωγή, ανέφερε ο Στ. Πιτσιόρλας
H παραγωγή ξανά στην Ελλάδα, προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και αξίας, τα οποία θα είναι εμπορεύσιμα διεθνώς, αποτελεί στόχο της κυβέρνησης, όπως ανέφερε από τον Βόλο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλας.
Ο ίδιος μιλώντας στην Α΄ΒΙΠΕ Βόλου, σε εκδήλωση της ΕΒΕΤΑΜ, για τα εγκαίνια των υπερσύγχρονων Ηλεκτροτεχνικών Εργαστηρίων της εταιρίας και την πιστοποίηση του νέου σήματός της, σημείωσε ότι και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα ψηφιστεί από τη Βουλή νομοσχέδιο για τη στήριξη της Βιομηχανίας και τη σύνδεση της καινοτομίας με την παραγωγή, μέσω του οποίου θα ρυθμίζονται τρόποι εξυγίανσης και υλοποίησης τεχνολογικών πάρκων, όπως στα Οινόφυτα της Βοιωτίας.
Υπογράμμισε δε, ότι «ως κυβέρνηση κλείσαμε ένα μεγάλο και επώδυνο κύκλο για τη χώρα, βγαίνοντας από τα μνημόνια και παρά την κρίση έχουμε λαμπρά δείγματα αξιοποίησης, αφού κεντρικό στοιχείο αυτής της περιόδου είναι η γνώση.
Είναι η καινοτομία που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και στόχος μας είναι να παντρέψουμε τη γνώση και την παραγωγή.
Η απόσταση όμως είναι τεράστια μεταξύ γνώσης και παραγωγής αφού υπάρχει η επονομαζόμενη "κοιλάδα του θανάτου" και εμείς πρέπει να καλύψουμε αυτή την απόσταση, αφού η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών παγκοσμίως στη γνώση, αλλά από τις τελευταίες στην πατέντα».
Ακόμη, ότι «στόχος είναι η βιομηχανική παραγωγή να καλύπτει το 12% του ΑΕΠ της χώρας και είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε πολλά».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS