Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έντεκα οι νεκροί στο Pittsburgh - Aπαγγέλθηκαν 29 κατηγορίες στον μακελάρη – Θα ανακοινωθούν ονόματα

ΗΠΑ: Έντεκα οι νεκροί στο Pittsburgh - Aπαγγέλθηκαν 29 κατηγορίες στον μακελάρη – Θα ανακοινωθούν ονόματα
Συνολικά, 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του δράστη, που πιστεύεται ότι έδρασε μόνος του, ενώ έξι τραυματίστηκαν
Στον 46χρονο Robert Bowers απαγγέλθηκαν συνολικά 29 κατηγορίες, μεταξύ άλλων για εγκλήματα μίσους και για τη χρήση πυροβόλου όπλου για τη διάπραξη φόνων, ενώ συνολικά 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τα ονόματα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν.
Ο άνδρας που έκανε τη φονική έφοδο σε μία συναγωγή στο Πίτσμπουργκ, έλεγε ότι η εβραϊκή φιλανθρωπική οργάνωση για τους πρόσφυγες "φέρνει εδώ εισβολείς για να μας σκοτώσουν", όπως αναφέρει το Skynews.
Στον 46χρονο Robert Bowers απαγγέλθηκαν συνολικά 29 κατηγορίες, μεταξύ άλλων για εγκλήματα μίσους και για τη χρήση πυροβόλου όπλου για τη διάπραξη φόνων.
Συνολικά, 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του δράστη, που πιστεύεται ότι έδρασε μόνος του, ενώ έξι τραυματίστηκαν.
Ώρες πριν την επίθεση, είχε κάνει ανάρτηση στα social media, υποστηρίζοντας ότι η εβραϊκή οργάνωση για τους πρόσφυγες "φέρνει εισβολείς εδώ για να μας σκοτώσουν" και πως "δεν μπορώ να κάθομαι και να βλέπω τους ανθρώπους μας να σφάζονται, έχω γραμμένες τις απόψεις σας και μπαίνω μέσα".
Στον λογαριασμό του υπήρχε μάλιστα ένα σύμβολο των νεοναζί, ενώ σε περίοπτη θέση υπήρχαν και φωτογραφίες από στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί για Εβραίους στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Σε άλλες αναρτήσεις του ανέφερε ότι το Ολοκαύτωμα, που στοίχισε τη ζωή σε 6 εκ. Εβραίους, ήταν μία απάτη.
Είχε επικρίνει ακόμα και τον Donald Trump, επειδή επέτρεπε σε Εβραίους να μπαίνουν στις ΗΠΑ.
Η πλατφόρμα (Gab), όπου έκανε τις αναρτήσεις (είναι κάτι σαν το Twitter) καταδίκασε την επίθεση, ενώ επιβεβαίωσε ότι το προφίλ από το οποίο έγιναν οι παραπάνω αναρτήσεις ήταν του Bowers.
Όσο για την εβραϊκή οργάνωση, βοηθάει πρόσφυγες από όλο τον κόσμο και ο πρόεδρός της Mark Hetfield είπε ότι δεν μπορούσε να διανοηθεί το μίσος του Bowers μέχρι και το πρωινό της επίθεσης.
Ένας γείτονας περιέγραψε τον δράστη ως έναν συνηθισμένο 50άρη, προσθέτοντας ότι το πιο τρομακτικό είναι πόσο νορμάλ έμοιαζε.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι ποτέ δεν είχε λάβει αντισημιτικά φυλλάδια από τον Bowers, ούτε είχε δει περίεργα τατουάζ πάνω του.
Σύμφωνα με το FBI o μακελάρης του Πίτσμπουργκ δεν είχε καν ποινικό μητρώο μέχρι την ημέρα της επίθεσης.
Μπαίνοντας στη συναγωγή φώναζε αντισημιτικά συνθήματα και πυροβολούσε τους πιστούς, ενώ βγαίνοντας αντάλλαξε πυρά και με έναν αστυνομικό και αναγκάστηκε να υποχωρήσει, όταν έφτασαν οι ειδικές δυνάμεις.
Μετά από μία νέα ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε (όχι από μόνος του, αλλά από τους αστυνομικούς), παραδόθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης