Γεροβασίλη: Η δημοκρατία και η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν επιτρέπουν αυτοδικία, ούτε ασύμμετρη αστυνομική βία

Γεροβασίλη: Η δημοκρατία και η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν επιτρέπουν αυτοδικία, ούτε ασύμμετρη αστυνομική βία
Τι αναφέρει για την υπόθεση  Ζακ Κωστόπουλου η υπουργός Προστασάις, του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη
«H δημοκρατία, ο πολιτισμός μας, το δικαιϊκό σύστημα και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν επιτρέπουν ούτε αυτοδικία ούτε ασύμμετρη αστυνομική βία», τονίζει στην εφημερίδα "Documento", η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.
Η ίδια, μιλώντας για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου, υπογραμμίζει πως «χρειάζεται να ορθώσουμε ένα τείχος απέναντι στον φασισμό και τον ρατσισμό, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, φορείς, συλλογικότητες και κόμματα», χαρακτηρίζει αποτρόπαια την πράξη που προκάλεσε τον "άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου, ενώ σημειώνει ότι έχει ξεκινήσει «έρευνα για να ξεκαθαριστεί τι πραγματικά συνέβη και ποια ήταν η στάση όλων όσοι βρέθηκαν επί τόπου και ενεπλάκησαν ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη».
Μάλιστα, δεν εξαιρεί και τα στοιχεία για τη στάση των παριστάμενων επαναλαμβάνοντας ότι η υπό εξέλιξη έρευνα θα δώσει όλες τις απαντήσεις «ώστε να μην μείνουν σκιές».
Ακόμη, η κ.Γεροβασίλη, διακρίνει "ποιοτική διαφορά" στη στάση της αστυνομίας σε σύγκριση με τις "ημέρες Σαμαρά όπου η άγρια καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων ήταν κανόνας", διαβεβαιώνει ότι ο εκδημοκρατισμός "είναι ένας διαρκής αγώνας", ενώ ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας καλύτερης και αποτελεσματικότερης Αστυνομίας, σχεδιάζεται η αναβάθμιση των Σχολών της, με τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας.
Όπως αναφέρει «θέλουμε οι Σχολές να βγάζουν στελέχη όχι μόνο με επαγγελματική κατάρτιση αλλά και με βαθιά δημοκρατική συνείδηση».
Σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις και την επίσκεψη της στο Πέραμα, διευκρινίζει ότι ήταν επιλογή της να πάει εκεί «και χωρίς την αφορμή της επίθεσης ομάδας ακροδεξιών σε ένα νέο παιδί που πήγαινε στη συναυλία για την επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά», συμπληρώνοντας ότι με τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον δήμαρχο έκαναν μια ουσιαστική συζήτηση με στόχο «να μην αφήσουμε το Πέραμα να μετατραπεί από τόπο λαϊκών αγώνων σε κοιτίδα-εφαλτήριο και ιμάντα φασιστών».
Για τη συνεργασία της με τη κ. Παπακώστα η κ.Γεροβασίλη σημειώνει πως έχουν διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και  «ισχυρό κοινό μέτωπο απέναντι στην Ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS