Καμμένος: Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Καμμένος: Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών
Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουμε υποστήριξε ο υπ. Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ
Την θέση ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ως κυβερνητικός εταίρος θα κάνουν το παν για να μην κυρωθεί από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος.
«Η συμφωνία δε θα κυρωθεί.
Εμείς που είμαστε κυβερνητικοί εταίροι, θα κάνουμε το παν για να μην κυρωθεί.
Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουμε.
Έχω δεσμευτεί δημόσια εδώ και καιρό.
Δε θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή.
Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Καμμένος.
Όπως είπε, θα αποσύρει τους βουλευτές του από την κυβέρνηση, με κομματική πειθαρχεία.
«Τότε θα πρέπει να γίνουν διερευνητικές εντολές και να μπουν άλλοι ως εταίροι στην κυβέρνηση» υπογράμμισε ο κ.Καμμένος, ο οποίος έκανε λόγο και για παραβίαση της συμφωνίας από πλευράς των Σκοπίων, αφού όπως σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ «λέει πράγματα που δεν υπάρχουν στη συμφωνία».
«Ο Υπουργός Εξωτερικών μονόγραψε τη συμφωνία.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί στον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ για παραβίαση της συμφωνίας» υποστήριξε ο κ.Καμμένος, τονίζοντας ότι «ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησαν με τον Zόραν Ζάεφ και του είπαν ότι παραβιάζει τη συμφωνία».
«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δει κατά πόσο θα ισχύσει η συμφωνία, αφού την παραβιάζει.
Ο Ζάεφ δεν τους εξηγεί ότι η χώρα πια δε θα λέγεται ‘Μακεδονία’» υποστήριξε ο κ.Καμμένος.
Ερωτηθείς αν θα αποσύρει την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πριν ή αφού έρθει η συμφωνία στη Βουλή, απάντησε ότι, «όταν θα έρθει η ώρα, αν ποτέ πάει η συμφωνία στη Βουλή, εμείς θα αποσυρθούμε από την κυβέρνηση».
«Θα κάνω τα πάντα προκειμένου να μην έρθει η συμφωνία στη Βουλή.
Αν όμως έρθει η συμφωνία στη Βουλή, τότε δεν έχω άλλη επιλογή, γιατί εγώ σέβομαι τη λαϊκή εντολή που έχω λάβει.
Δε θα αφήσω να έρθει στη Βουλή η συμφωνία, πριν να έρθει στη Βουλή θα πάω στον ΠτΔ και θα πάω στον Πρωθυπουργό», είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα άμεσης εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, καθώς για να αρχίσουν οι διαδικασίες θα πρέπει να έχει γίνει η Συνταγματική Αναθεώρηση στην FYROM και να έχει εγκριθεί από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία.
Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων, ο κ.Καμμένος ξεκαθάρισε ότι, «οι συντάξεις δε θα μειωθούν» και εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, είπε «ο κ.Μητσοτάκης θέλει τη μείωση, που μιλά για σύστημα Πινοσέτ».
Επιχειρηματολογώντας για την αναστολή της περικοπής των συντάξεων, είπε ότι, «η λύση είναι να έχουμε τα οικονομικά στοιχεία, να αποδείξουμε με τον προϋπολογισμό ότι βγαίνουν και τότε να εξηγήσουμε σε όλους τους εταίρους ότι εμείς δεν προχωράμε στην εφαρμογή του μέτρου».
«Το 2019 δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης των συντάξεων, όπως το είχε ζητήσει το ΔΝΤ» υποστήριξε ο κ.Καμμένος λέγοντας ότι το μέτρο θα καταργηθεί με άλλον νόμο, επιτιθέμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με όσα εξήγγειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ για την μείωση φόρων και εισφορών.
«Το πρόγραμμα που ζητήσαμε να εγκρίνει ο ελληνικός λαός τον Σεπτέμβριο του 2015, είναι εκείνο που υπογράψαμε τον Ιούλιο του 2015, αλλάζοντας κάθετα την στάση μας από την εντολή που είχαμε πάρει τον Ιανουάριο του 2015» είπε ο κ.Καμμένος, αναφέροντας πως «δεν πήραμε μόνο την έγκριση του ελληνικού λαού, αλλά και της ΝΔ, καθώς όπως υποστήριξε, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρόεδρος τότε του κόμματος, προς τιμήν του, υπερψήφισε την συμφωνία με τους δανειστές».
«Η πρόταση μομφής που έγινε από τον Μητσοτάκη έγινε τον Ιούνιο γιατί δεν άντεχε ότι αυτή η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από το μνημόνιο», είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος αναφερόμενος στις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ, είπε πως «ο Μητσοτάκης δεν εξηγεί πώς θα βγάλει τα λεφτά για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αφού θα διατηρήσει τα έσοδα στα 2 δισ.
«Ωραία είναι αυτά που λέει, όμως δεν γίνονται» είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον χαρακτηρισμό «τζάμπα μάγκας» που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της ΝΔ για τον Πάνο Καμμένο αναφορικά με την στάση του στο Σκοπιανό.
«Ο Mr Bean μάγκας στη Θεσσαλονίκη» είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος κάλεσε τον κ.Μητσοτάκη να διώξει από την ΝΔ «τα ακραία στοιχεία που έχει μαζέψει, τα “φασισταριά” όπως τον Αδωνι Γεωργιάδη, τον Βορίδη και τον Πλεύρη, να ανοίξει το κόμμα και τότε μπορεί να συζητήσουμε».
«Η Νέα Δημοκρατία είμαι εγώ, δεν είναι αυτοί, δεν είναι «τα άκρα» με τα οποία δεν συνεργάστηκε ο Καραμανλής ούτε οι νεοφιλελεύθεροι που τους διέγραψε» τόνισε ο κ.Καμμένος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS