Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δέσμευση Τσίπρα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τον στόχο για πλεόνασμα 3,5% έως το 2022

Reuters: Δέσμευση Τσίπρα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τον στόχο για πλεόνασμα 3,5% έως το 2022
Το Reuters επισημαίνει ότι η Ελλάδα εξήλθε του προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο, ύστερα από οχτώ χρόνια οικονομικών αναδιαρθρώσεων

«Η Ελλάδα θα τηρήσει τη δέσμευσή της για πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2022 όπως έχει ζητηθεί από τους πιστωτές, αλλά οι πολιτικές για να επιτευχθεί αυτό θα καθοριστούν από την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, μεταδίδει το Reuters. 
«Η εκάστοτε κυβέρνηση θα επιλέξει τα μέσα και τις πολιτικές για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι οι πολιτικές αυτές θα συζητούνται ετησίως όταν η Ελλάδα, όπως και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης, υποβάλλουν το προσχέδιο προϋπολογισμού τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έλεγχο εάν συνάδει προς το δίκαιο της Ε.Ε. «Θα λάβουμε αποφάσεις για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη στην οικονομία μας και ανάπτυξη δεν σημαίνει περισσότερη λιτότητα», δήλωσε επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να είναι «συμβατές με την επίτευξη των δημοσιονομικών μας στόχων».
Το Reuters επισημαίνει ότι η Ελλάδα εξήλθε του προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο, ύστερα από οχτώ χρόνια οικονομικών αναδιαρθρώσεων.
Οι πιστωτές της ευρωζώνης έδωσαν στην Ελλάδα 15 δισ. ευρώ για να ενισχύσει το ταμειακό αποθεματικό της και να καταστεί οικονομικά ανεξάρτητη για δύο έτη πριν χρειαστεί να επιστρέψει στις αγορές.
Σε αντάλλαγμα, η Ελλάδα δεσμεύτηκε να επιτυγχάνει πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του θα επιτύχει αυτούς τους στόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης