Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ελληνική υπηκοότητα για τρεις μετανάστες ψαράδες στο Μάτι - Τσίπρας: Η Πολιτεία θα αναγνωρίσει την αυτοθυσία τους

Ελληνική υπηκοότητα για τρεις μετανάστες ψαράδες στο Μάτι - Τσίπρας: Η Πολιτεία θα αναγνωρίσει την αυτοθυσία τους
Την ελληνική υπηκοότητα θα αποκτήσουν τρεις μετανάστες ψαράδες που έσωσαν δεκάδες ανθρώπους στο Μάτι
Την ελληνική υπηκοότητα θα αποκτήσουν τρεις μετανάστες ψαράδες που, μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους, έσωσαν δεκάδες ανθρώπους τη νύχτα της τραγωδίας στο Μάτι.
Ειδικότερα, η Ειδική Γραμματεία Ιθαγένειας κινητοποιήθηκε άμεσα, μετά από εντολή του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για να δοθεί η ελληνική υπηκοότητα στους τρεις μετανάστες ψαράδες, δύο Αιγύπτιους και έναν Αλβανό, οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια της νύχτας που η πύρινη λαίλαπα σάρωνε το Μάτι, αψήφισαν τον κίνδυνο και έσωσαν δεκάδες ανθρώπους.
Κατά τη σημερινή (4/9/2018) επίσκεψή του στο Μάτι, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αυτοθυσία των τριών μεταναστών, τονίζοντας ότι η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει τις πράξεις τους και να τους δώσει την ελληνική υπηκοότητα.
«Οι ψαράδες της Νέας Μάκρης, ντόπιοι και μετανάστες, έδωσαν ηρωική μάχη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, σώζοντας ζωές.
Η πολιτεία αναγνωρίζει την αυτοθυσία τους.
Τους ευχαριστούμε», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο πρωθυπουργός.


Σε βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται να ευχαριστεί τους ψαράδες, μιλά για την αυτοθυσία τους και τονίζει ότι αυτό η Πολιτεία θα τους το αναγνωρίσει.
Ο κ. Χαρίτσης ήδη συνέταξε την προβλεπόμενη πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική πολιτογράφηση των τριών ψαράδων, επειδή, όπως προβλέπει ο νόμος, προσέφεραν στην Ελλάδα εξαιρετικές υπηρεσίες.
Σημειώνεται ότι και οι τρεις μετανάστες ζουν νόμιμα στη χώρα μας επί σειρά ετών.
Όπως τόνισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θα ακολουθηθούν οι σύμφωνες με το νόμο διαδικασίες για αλλοδαπούς με εξαιρετική συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, «γιατί θεωρούμε αυτούς τους ανθρώπους ήδη συμπολίτες μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης