Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, στον απόηχο ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων - Άλμα για την Alphabet

Κέρδη στη Wall Street, στον απόηχο ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων - Άλμα για την Alphabet
Με άνοδο άνοιξαν οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων
Με άνοδο άνοιξαν σήμερα (24/7/2018) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων, με τα κέρδη στον τεχνολογικό κλάδο να ωθούν τον Nasdaq σε ενδοσυνεδριακά υψηλά.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,5% στις 25.163 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,6% στις 2.823 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,9% υψηλότερα στις 7.912 μονάδες.


Η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, άνοιξε με άλμα 4,8%, ωθώντας υψηλότερα το σύνολο του τεχνολογικού κλάδου, μετά τα ισχυρότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες.
Η μετοχή της Alphabet ωθεί υψηλότερα το σύνολο του τεχνολογικού κλάδου, με τις μετοχές των Facebook και Amazon να σημειώνουν άνοδο 2,1% και 1,7% αντίστοιχα, ενώ οι Netflix και Twitter ενισχύονται κατά 0,5% η καθεμία.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Eli Lilly καταγράφει σημαντική άνοδο άνω του 2%, καθώς η εταιρεία ανέφερε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να καταθέσει αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά για τη μονάδα της Elanco Animal Health.
Κέρδη άνω του 5% καταγράφει η μετοχή της Biogen, καθώς η εταιρεία ανέφερε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών.
Η μετοχή της United Technologies ενισχύεται κατά 1,2%, στον απόηχο των επίσης καλύτερων των προσδοκιών κερδών που ανέφερε η εταιρεία, αλλά και της αύξησης του guidance της για το σύνολο του έτους.
Η τρέχουσα περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων έχει ξεκινήσει θετικά, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Από το 21,4% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ήδη δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους, το 80,6% ανέφεραν κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ το 74,1% ανέφερε καλύτερα έσοδα.
Στο επίκεντρο παραμένουν, εν τω μεταξύ, οι φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ και Κίνα, εν όψει και της συνάντησης που αναμένεται να έχουν αύριο (25/7) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, με το εμπόριο και τις απειλές του αμερικανού προέδρου για την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.
Νωρίτερα σήμερα, ο Trump επανέλαβε την πρόθεσή του να επιβάλει δασμούς σε χώρες που δεν διαπραγματεύονται μια «δίκαιη συμφωνία» με τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης