Θεοδωράκης: Προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας - Τουρκίας δημιουργεί η συμπεριφορά του Erdogan τους τελευταίους μήνες

Θεοδωράκης: Προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας - Τουρκίας δημιουργεί η συμπεριφορά του Erdogan τους τελευταίους μήνες
Ο Στ5. Θεοδωράκης κάλεσε την Τουρκία να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια για αυτά που θεωρεί εκκρεμότητες
Στην επιθετική στάση που έχει υιοθετήσει ο Erdogan,  η οποία έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, από την Κρήτη όπου βρίσκεται.
Ο ίδιος κάλεσε την Τουρκία να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια για αυτά που θεωρεί εκκρεμότητες, καθώς «το δίκαιο και το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος των Ελλήνων»
Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «η συμπεριφορά του Erdogan τους τελευταίους μήνες δημιουργεί αρκετά προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία», υπενθυμίζοντας ότι «ο Erdogan στην αρχή της πολιτικής του καριέρας είχε μιλήσει για την ελληνοτουρκική φιλία και είχε πει ότι θα κάνει προσπάθειες, έτσι ώστε να γκρεμιστούν τα τείχη και να έχουμε μια σχέση, η οποία θα μας επιτρέψει όλοι μας Έλληνες και Τούρκοι να ζούμε ειρηνικά σε αυτή τη μεριά του πλανήτη.
Δυστυχώς, μάλλον από εσωτερικές ανάγκες ο Erdogan κατρακυλάει σε έναν αδιέξοδο εθνικισμό».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «εμείς θα πρέπει από τη μια να είμαστε αυστηροί στην τήρηση των κανόνων διεθνούς δικαίου για τη θάλασσά μας, για τα νησιά μας.
Από την άλλη να προσπαθούμε συνέχεια, έτσι ώστε ο στρατός μας να είναι αξιόμαχος , ετοιμοπόλεμος, να μπορεί να απαντήσει σε μια απρόβλεπτη κίνηση.
Όμως θα πρέπει να συνεχίσουμε να τείνουμε χέρι φιλίας προς τους Τούρκους».
Όπως είπε χαρακτηριστικά «είμαστε καταδικασμένοι, Έλληνες και Τούρκοι, να ζούμε μαζί σε αυτή την περιοχή του πλανήτη».
 Άρα, κατέληξε, « θα πρέπει και ενισχύουμε σε ότι μας αφορά τις προσπάθειες των δημάρχων μας στα ακριτικά νησιά για συνεννόηση με τους δημάρχους των μικρασιατικών παραλιών έτσι ώστε να υπάρχει και ένα κλίμα εμπιστοσύνης τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS