Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές στις 13 Οκτωβρίου 2019, μαζί με τις δημοτικές - Σκουρλέτης: Αυτό είναι πολύ πιθανό

Εκλογές στις 13 Οκτωβρίου 2019, μαζί με τις δημοτικές - Σκουρλέτης: Αυτό είναι πολύ πιθανό
Ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, άνοιξε τα χαρτιά του σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σάββατο
Να στηθούν κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στις 13 Οκτωβρίου του 2019, μαζί με τις δημοτικές εκλογές, σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Όπως αποκαλύπτει  δημοσίευμα της Real News, ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, άνοιξε τα χαρτιά του σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σάββατο, προτείνοντας να διεξαχθούν στις 13 Οκτωβρίου του επόμενου έτους, μαζί με τις δημοτικές εκλογές, ενώ βάσει αποκλειστικών πληροφοριών της εφημερίδας, απέκρουσε και τα δυο σενάρια που του προτάθηκαν για εκλογές το φθινόπωρο του 2018 και τον Μάιο του 2019.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, σε συνέχεια αυτής της συζήτησης, που έγινε με αφορμή την πολιτική συμμαχιών ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ανακοίνωσε ότι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα γίνουν στις 13 Οκτωβρίου του 2019.
Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο, όπως ανέφερε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο Π. Σκουρλέτης.  

Σκουρλέτης: Πιθανό οι δημοτικές εκλογές να "κουμπώσουν" στις 13/10/2019 με τις Εθνικές

«Ενδεχομένως οι δημοτικές εκλογές να "κουμπώσουν" στις 13 Οκτωβρίου του 2019 μαζί με τις Εθνικές.
Αυτό είναι πάρα πολύ πιθανό, όπως διαμορφώνεται ο χάρτης των εκλογών», τόνισε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Όπως ανέφερε, «οι εθνικές εκλογές έχουν δεδομένη ημερομηνία, πρέπει να γίνουν στην ώρα τους και η ώρα τους είναι με την συμπλήρωση της τετραετίας.
Αυτό συμφέρει τη χώρα και την κοινωνία» και «άρα ενδεχομένως να κουμπώσει με την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου του 2019».
Ο υπουργός υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πρότασης για εφαρμογή της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από τη μονοπαραταξιακή λογική στην αυτοδιοίκηση».
Οριστική ημερομηνία για τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, κατά τον ίδιο, είναι η δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου (ήτοι 13/10) του 2019, όμως «δεν πρέπει να συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές διότι κάτι τέτοιο νοθεύει το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης