Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Δεν υπάρχει κυβερνητική κρίση – Λύση ανάγκης η συγκυβέρνηση με τον Καμμένο

Φίλης: Δεν υπάρχει κυβερνητική κρίση – Λύση ανάγκης η συγκυβέρνηση με τον Καμμένο
Σκοταδισμός, μεσαίωνας και αναχρονισμός η απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών είπε ο κ.Φίλης
Την θέση πως δεν υπάρχει καμία κυβερνητική κρίση διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, ο οποίος πάντως υποστήριξε πως η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι λύση ανάγκης.
Σε δηλώσεις του στο Κανάλι της Βουλής, ο κ.Φίλης αναφέρθηκε στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών, τονίζοντας ότι «τμήμα του συμπεριφέρεται σαν εφεδρεία του παλιού συστήματος».
Ο κ.Φίλης έκανε λόγο για αρνητική έκπληξη, τονίζοντας ότι η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό».
Όπως είπε, η απόφαση ελήφθη όχι ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία, αποδίδοντας την σε λανθασμένη ερμηνεία του Συντάγματος ενώ υποστήριξε ότι από την απόφαση αυτή δεν κινδυνεύει το μάθημα των νέων Θρησκευτικών στα σχολεία.
«Το Σύνταγμα λέει ότι το σχολείο πρέπει να στηρίζει τη θρησκευτική συνείδηση και αυτό κάνει το σχολείο με το μάθημα των Θρησκευτικών από την Δ΄Δημοτικού ως την Γ’ Λυκείου.
Δεν υπάρχει καμία συνταγματική επιταγή όμως για ομολογιακό μάθημα.
Το Σύνταγμα δεν λέει ότι αυτό το μάθημα θα πρέπει να είναι ομολογιακό, δηλαδή να γίνεται κατήχηση.
Το ΣτΕ υιοθετεί απόψεις ακραίων φονταμενταλιστών» υπογράμμισε ο κ.Φίλης, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που επικαλείται η απόφαση δεν λέει ότι τα θρησκευτικά πρέπει να είναι ομολογιακό μάθημα αλλά αντίθετα ότι πρέπει να διδάσκονται όλα τα δόγματα και να υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στη χώρα μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης